BPC pranešė, kada tiksliau galės nustatyti skambinančiojo vietą

Gegužės 17 d. Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba patvirtino Abonentų ir (ar) naudotojų galimybės naudotis pagalbos iškvietimo paslaugas teikiančių institucijų paslaugomis tvarkos aprašo naują redakciją.

Nuo sausio 1-osios skambinančiojo vieta bus identifikuojama kelis kartus tiksliau.<br>BPC nuotr.
Nuo sausio 1-osios skambinančiojo vieta bus identifikuojama kelis kartus tiksliau.<br>BPC nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-25 11:54, atnaujinta 2017-05-24 07:48

Kaip rašoma Bendrojo pagalbos centro pranešime, pagal papildytas teisės akto nuostatas, mobiliojo ryšio operatoriai privalės Bendrajam pagalbos centrui teikti vietos nustatymo duomenis, įvertindami ir signalo sklidimo laiko nustatymo metodus (angl. Cell ID Timing Advance arba Cell ID Round Trip Time). Naudojant šiuos papildomus metodus, bus gaunamas ne tik bazinės stoties antenos aprėpties plotas, bet ir atstumas, kuriuo nuo bazinės stoties yra nutolęs skambinantis asmuo. Tokiu būdu kelis kartus sumažės vietos nustatymo paklaida.

Pagal šiuo metu naudojamą Cell ID vietos nustatymo metodą skambinančiojo buvimo vieta pateikiama kaip mobiliojo ryšio bazinės stoties antenos aprėpties plotas. Tankiai apgyvendintose vietose šio ploto spindulys svyruoja nuo 100 iki 700 m, priemiesčiuose yra keleto kilometrų, o užmiesčiuose ar kaimo vietovėse gali siekti iki 30–40 km.

Nuo 2017 m. sausio 1 d. pradėjus taikyti Lietuvoje ir signalo sklidimo laiko nustatymo metodus, skambinančiojo vieta bus identifikuojama kelis kartus tiksliau, nes jo buvimo zona nuo apskritimo sumažės iki taip vadinamos „arkos“.

Tuomet pagal vietos nustatymo tikslumą Lietuva aplenks daugelį kitų Europos šalių.

Visi reikalingi pakeitimai operatorių tinkluose bus diegiami pačių paslaugų teikėjų lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.