Drąsią šalį išgarsins vyrų bučiniai

Galima sugadinti tonas popieriaus rašant nuobodžius veikalus apie šalies įvaizdį. Galima išleisti milijonus eurų iš biudžeto mokant įvaizdžio ekspertams iš Lietuvos ir užsienio. Ir pagaminti valdiškų namų stalčiams ką nors tokio fundamentalaus kaip vizija „Lietuva 2030“. Nupiešti dar vieną šalies logotipą, sugalvoti šūkį „Lietuva – drąsi šalis“.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2016, 7:49 AM, atnaujinta May 24, 2017, 5:40 AM

O galima ir kitaip. Paprasčiau. Susitarti su menininku, kad už 300 eurų ant namo sienos nupieštų aistringame glėbyje susirakinusius du iš matymo pažįstamus vyrukus. Rusą V.Putiną ir amerikietį D.Trumpą.

Rezultatas – pribloškiamas. Rašo ir rodo visi. Vakaruose ir Rytuose. Nuo „The Washington Post“ ir CNN iki rusiškų portalų.

Amerikiečiai šaiposi, rusai niršta, bet visi kalba ne tiek apie anuos du nupieštus, bet apie tuos, kurie tai sugalvojo ir padarė. Ir, žinoma, apie Lietuvą.

Kiek žmonių pasaulyje apie ją išgirdo pirmą kartą? Kiek puolė ieškoti informacijos internete ir galbūt į vasaros maršrutus įtraukė vizitą į Vilnių ir jo garsųjį piešinį?

Lyg to būtų negana, lietuvių idėja perpiešti garsųjį nukriošusių komunistų L.Brežnevo ir E.Honeckerio bučinį šią savaitę nusprendė pasinaudoti ir britai.

Anglijos Bristolio mieste ant namo sienos atsirado labai panašus siužetas. Tik D.Trumpo glėbyje V.Putiną pakeitė buvęs Londono meras Borisas Johnsonas, agituojantis už šalies išstojimą iš Europos Sąjungos.

Bet smagiausia, kad apie tai vėl visi rašo ir rodo – nepamiršdami, beje, paminėti ir piešinio Vilniuje bei tos linksmos šalies Lietuvos.

Todėl kai birželio 18-ąją Vilniaus gatvėse šurmuliuos homoseksualų paradas, o policininkų nešamas P.Gražulis vėl ūbaus „Už Lietuvą, vyrai“, šiuos vaizdus iš narsios šalies pasauliui būtų galima pateikti kaip smagios reklamos kampanijos dalį.

Jei nesuveikia kitos įvaizdžio strategijos, teks laikytis vyriškų bučinių linijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?