Nudžiūvęs medis bažnyčios kieme atgimė kitaip

Kaune, Vilniaus gatvėje, gana apleistame bažnyčios kieme, iškilo netrukus sužydėsianti medžio skulptūra. Tai – pirmas žingsnis siekiant atgaivinti unikalią senamiesčio vietą ir pritaikyti ją visuomenės reikmėms.

Bažnyčios kieme išdygo medinė instaliacija.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Bažnyčios kieme išdygo medinė instaliacija.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Bažnyčios kieme išdygo medinė instaliacija, ji bus papuošta gėlėmis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Bažnyčios kieme išdygo medinė instaliacija, ji bus papuošta gėlėmis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

May 26, 2016, 8:07 AM, atnaujinta May 24, 2017, 5:40 AM

Vilniaus gatvėje greta požeminės perėjos stovi XVII amžiuje pastatyta buvusi Kauno Dievo kūno bažnyčia. Sovietmečiu joje buvo sandėlis, vėliau kino teatras „Santaka“.

Dabar bažnyčia vėl grąžinta tikintiesiems. Neseniai čia įkurta Kauno Švenč. Sakramento (studentų) koplyčia bei rektoratas.

Pastatas ir greta esantis jaukus kiemas ilgus metus buvo apleistas. Tik šį pavasarį kieme, buvusio fontano vietoje, išdygo meninė instaliacija. Ji sudėta iš seno medžio ritinių.

Šiame kieme greta bažnyčios įsikūrusios šv.Ignaco Lojolos kolegijos vadovas Aivaras Anužis sakė, kad mokyklos bendruomenė pradėjo tvarkyti kiemą. Buvo išgenėti seni nudžiūvę medžiai.

„Vieną jų nenorėjome išmesti į šiukšlyną ir panaudojome. Taip medis tarsi gavo naują gyvenimą. Po dviejų savaičių studentai ant jo pakabins gėlių. Kompoziciją kuriame drauge su floristu Marijumi Gvildžiu“, – sakė A.Anužis.

Vyras teigė, kad prieš keletą mėnesių naujai įsteigto Kauno Švenč. Sakramento rektorato rektoriumi tapo kunigas Jonas Stankevičius.

Jis drauge su kolegijos bendruomene nori atgaivinti bažnyčią ir kiemą.

„Savivaldybė skyrė lėšų bažnyčios remonto projektui rengti. Bus restauruojama ne tik bažnyčia, bet ir kiemas, atgaivintas ir ilgus metus neveikiantis fontanas“, – apie A.Anužis.

Kol remonto darbai prasidės, kolegijos ir bažnyčios atstovai nori, kad gražus, bet apleistas kiemas vėl trauktų kauniečius. Todėl jau kitą savaitę, gegužės 26 dieną, jame bus aukojamos šv. mišios.

„Tai, kad mišios bus laikomos kieme, retas reiškinys“, – sakė A.Anužis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.