Senolis iš Lietuvos pasiklydo Anglijoje: neatsimena, kur gyvena

Socialinius tinklus apskriejo sunerimusios moters laiškas. Jame ji rašo, kad Didžiojoje Britanijoje, Kolčesteryje, esančiam senukui reikia pagalbos, nes šis pasiklydęs, neatsimena, kur gyvena ir neturi asmens dokumentų.

Didžiosios Britanijos gatvėse gyvenusį lietuvį priglaudė tautiečiai.<br>„Facebook“ nuotr.
Didžiosios Britanijos gatvėse gyvenusį lietuvį priglaudė tautiečiai.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modesta Gaučaitė

May 26, 2016, 7:36 PM, atnaujinta May 24, 2017, 3:47 AM

„Šiandien laukdama autobuso buvau užkalbinta senuko tokio. Priėjo prie manęs ir lietuviškai paklausė, ar turiu kokį litą duonai. Paklausiau, kodėl jis mane kalbina lietuviškai, sako, kad aš kitos kalbos nemoku, tai bandau laimę, gal kas duos litą duonai.

Na, daviau aš jam tuos kelis „litus“ (daugiau neturėjau) ir pradėjau kalbėtis su juo. Paklausiau, kodėl gatvėje gyvena, o jis man atsakė, kad pasiklydo prieš kelis, kelis!!! mėnesius. Įsėdo ne į tą autobusą, atvežė į kažkokį miestą, bandė grįžti į savo miestą, vėl įsėdo ne į tą autobusą ir atvežė jį į mūsų miestą.

Miesto, kuriame gyveno, pavadinimo nebepamena. Ten pasiliko visi jo dokumentai ir daiktai. Tik sakė, kad didelė „Maxima“ yra (aš labai tuo abejoju, kad ten buvo „Maxima“), yra upelis ir du gražūs tiltai. Aš spėju, kad jis gali būti iš Esekso ar Sufolko, nes šiuo metu jis yra Kolčesteryje. Sakykit, kur man jį nusivesti, kaip pagelbėti? Gaila žmogaus, matosi, kad neprasigėręs, tik kad labai senas. Gal į konsulatą? O gal į policiją? O gal kas ieško seno žmogaus?“ – socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Britanijos merginos“ rašė lietuvė.

Vyriškis sako esąs iš Kėdainių rajono, Vaitiekūnų kaimo, o jo vardas – Bronius Poškus. Tačiau susisiekus su Kėdainių rajono seniūnu paaiškėjo, kad tokio kaimo šiame rajone nėra. Žmonės komentavo, kad Vilainiuose neva gyvenanti pensininko sesuo.

Vilainių seniūnijos atstovai pasakojo, kad vyriškis čia gyveno su žmona, tačiau šiai mirus butą jis pardavė. Vaikų pora neturėjo, o su žmonos artimaisiais, gyvenančiais Vilkijoje, vyriškis nebendrauja. Pasak seniūnijos, jis tik minėjęs, kad turi mamą kažkur Radviliškio rajone.

Seniūnijos darbuotoja sako, kad paskutinį kartą prieš išvykstant vyriškis buvo pastebėtas Lančiūnavoje praėjusią vasarą. Tačiau, pasak jos, B.Poškus vasaromis gyvendavo praktiškai po atviru dangumi.

Tautiečiai vyriškį priglaudė

Trečiadienį pasirodė žinios, kad B.Poškų priglaudė tame pačiame mieste gyvenantys lietuviai. Viena iš Didžiojoje Britanijoje gyvenančių tautiečių rašė: „Senukas priglaustas kol kas. Labai daug merginų susivienijo, kad pagelbėtų šitam žmogeliui.“ 

Vyriškį priglaudusi lietuvė Kristina sakė, kad į Lietuvą grįžti šis nenori. Nori likti ir dirbti, tačiau atsižvelgiant į jo situaciją, būtų geriau, kad jis grįžtų namo. Šiandien lietuvis nuvežtas į ambasadą, kur jam bus parūpinti nauji dokumentai. Vyriškį planuojama išsiųsti atgal į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.