Sveikatos apsaugos ministras: „Buvo laikas, kai rūkiau“

Rudenį prekybos centruose jau matysime cigarečių pakelius, kurių didžiąją dalį užims vaizdai su sergančių asmenų organais. Po keturių metų nebeliks mėtomis, skoniais ir kvapais traukančių cigarečių.

J.Požela pasinaudojęs proga ragino vaikus nerūkyti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Požela pasinaudojęs proga ragino vaikus nerūkyti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2016, 8:32 AM, atnaujinta May 24, 2017, 5:40 AM

Statistikos duomenims, Lietuvoje rūko 33 procentai vyrų ir 12 procentų moterų. Vyrų rodikliais galima pasidžiaugti, nes rūkančiųjų skaičius mažėja, o rūkančių moterų išlieka tolygus.

Sveikatos apsaugos ministras ketvirtadienio rytą Žinių radijuje pripažino, kad nerūko ir tuo labai džiaugiasi. „Buvo laikas, kai rūkiau“, – sakė jis.

Pasak ministro, statistiką matome. Labiausiai kelia nerimą tendencijos, kad 80 procentų žmonių pradeda rūkyti būdami nepilnamečiais.

„Nuo rudens turėsime pakelius kur 65 proc. ploto užims nuo rūkymo atgrasantys vaizdais. Tokie kaip jau užsienyje matomi. Matysime, kaip atrodo plaučiai sergančios asmens ir pan.

Nuo 2020 metų bus draudžiama pardavinėti mėtines cigaretes, gundyti skoniais ir kvapais. Kalbant apie elektronines cigaretes, tai uždraudžiame visą jų reklamą ir uždraudėme nepilamečiams“, – priminė ministras.

J.Požela pasinaudojęs proga ragino vaikus nerūkyti.

Prekybos sistemos Europoje atsisako prekybos tabaku ir alkoholiu. Viena iš pavyzdžių – Norvegija, kuri ketina tapti nerūkančia valstybe.

Ministras teigė, kad Lietuva taip pat gali tapti nerūkančia valstybe.

„Turime susivienyti mūsų pramonė, Vyriausybinis sektorius, politikai. Politikų uždavinys parodyti teisingą lyderystę ir pakviesti susivienijimui. Pramonininkų atstovų uždavinys būtų toliau šią idėją plėsti“, – sakė J.Požela.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.