E. Gentvilas: „Šešėlis partijai mestas moraline prasme“

Į korupcijos skandalą patekusio opozicinio Liberalų sąjūdžio vadovai keliauja per partijos rajonų skyrius, ramindami partiečius, jog pati partija su kyšininkavimo istorija – nesusijusi.

Eugenijus Gentvilas: „Bjauri situacija, bet išsilaižysime“<br>Lrytas.lt nuotr.
Eugenijus Gentvilas: „Bjauri situacija, bet išsilaižysime“<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-27 08:34, atnaujinta 2017-05-24 02:44

Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas Eugenijus Gentvilas teigė, kad liberalai dirba darbo grupėse, važinėja per regiono skyrius ir susitikinėja su gyventojais.

„Šešėlis partijai užmestas, bet ne juridine, o moraline prasme. Nors mus bando murkdyti skandalo pursluose, partijai nėra reiškiama jokių pretenzijų, nei vienam kitam žmogui negirdėti jokių pretenzijų, esame pasirengę dirbti ir atsimušti nuo šių bjaurių istorijų. Bjauri situacija, bet išsilaižysime“, – Žinių radijuje penktadienio rytą kalbėjo E.Gentvilas.

E.Gentvilas tikino, kad per skandalo laikotarpį tik porą kartų matėsi ir bendravo su E.Masiuliu. Tikino, žinantis tiek pat, kaip ir kiti eiliniai piliečiai.

„Su E.Masiuliu mūsų ryšiai puikūs, kabinetai greta. Salėje dažnai susitinkame ir nebuvo jokios užuominos, kad su tuo koncernu kažkas daroma“, – aiškino liberalas.

Vicepirmininkas teigė, kad Klaipėdoje su E.Masiuliu turi įsteigę viešąją įstaigą, tačiau niekada nėra prašę ar gavę „MG Baltic“ koncerno paramos.

Kaip teigiama prokuratūros pranešime, šiuo metu ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad E. Masiulis, būdamas Seimo nariu, koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui už tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus pažadėjo, susitarė priimti ir savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį – ši suma 11 kartų viršija teisės aktuose nurodytą didelės vertės kyšio (250 MGL arba šiuo metu 9415 eurų) dydį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.