Kaunas gali tapti piknikų sostine

Gal tikrai Kaunas taps piknikų miestu?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2016, 7:00 AM, atnaujinta May 23, 2017, 9:30 PM

Sunku spėlioti, kodėl nesugebėjo susišnekėti apžvalgininkas A.Tapinas ir Kauno rajono meras V.Makūnas, tačiau virtualioje erdvėje kilusi dviejų žinomų žmonių dvikova pavirto „Laisvės pikniku“ Akademijos miestelyje.

Pikniko dalyviams teko patiems pasirūpinti vaišėmis, o festivalio rengėjai pasirūpino pramogomis – ant scenos lipo gausybė populiarių muzikos atlikėjų, todėl nenuostabu, kad nemokamu koncertu susidomėjo net keli tūkstančiai žmonių, o Akademijos prieigose susidarė didelės automobilių spūstys.

Pikniko dalyvių nuotaiką šiek tiek gadino tik tebelakstančios kibirkštys, mat tiek A.Tapinas, tiek V.Makūnas jau vykstant festivaliui drebino garsiais pareiškimais ir vengė susitikę paspausti vienas kitam rankos.

Nespėjo kauniečiai atsigauti po triukšmingo koncerto, o jau ketvirtadienį vakare buvo pakviesti į pikniką Santakos parke. Pagrindiniu renginio akcentu tapo nemokamai dalijami šašlykai ir mineralinis vanduo.

Pikniko rengėjai skelbėsi paruošę net 1000 porcijų šašlyko. Niekas jų tiksliai neskaičiavo, tačiau kepamos mėsos kvapas vertė kauniečius nepraeiti pro šalį ir stoti į ilgą eilę prie dalinamo gardaus patiekalo. Mitas, kad nemokamų pietų nebūna, trumpam subliuško, o šašlykų mėgėjai svarstė, ar šį renginį finansavo kažkuri Seimo rinkimams besiruošianti partija, ar mėsos perdirbimo įmonė tokiu būdu atsikratė produkcijos pertekliaus.

Jeigu ieškotume Kaune vykstančių piknikų ištakų, turbūt vertėtų prisiminti skandalingojo buvusio miesto mero V.Šustausko rengtus vadinamuosius „Ubagų balius“.

Jų metu bent kartą per metus buvo galima pasivaišinti koše ar dešrelėmis. Vėliau prakutęs V.Šustauskas Velykų proga Kauno senamiestyje iškepė net jautį, kurį išdalino sukviestiems varguoliams ir šiaip keptos mėsos mėgėjams.

Jau tuomet V.Šustauskas įrodė, kad nemokamomis vaišėmis galima į savo pusę palenkti net tuos žmones, kurie nesižavi jo nuostatomis ir veikla. Visiškai nenuostabu, kad tiek nemokamas koncertas, tiek nemokami šašlykai gali padėti suburti didelę žmonių armiją.

Kas atsitinka, kai nemokamų gėrybių nelieka? Vėl pavyzdžiu gali tapti buvęs Kauno meras V.Šustauskas – jį dabar prisimena tik artimiausi bendražygiai.

Manykime, kad šią savaitę vykę smagios šventės taps puikia įžanga tradicijai Kaune kiekvieną pavasarį rengti įspūdingo dydžio piknikus, kuriuose nebūtų jokių paslėptų politinių ar komercinių interesų fono.

Geresnės vietos negu Santakos parkas tokiam tikslui sunku net sunku sugalvoti. Dar daugiau – miesto savivaldybė poasišovusi atnaujinti šią unikalią vietovę, todėl ji turi puikių galimybių tapti vienu svarbiausių traukos centrų Kaune.

Jeigu mėsos perdirbėjai vėl norės kauniečius nemokamai vaišinti šašlykais, turbūt niekas neprieštaraus. Galėtų prisijungti ir konkurentai – tuomet Kaune vyktų tikros šašlykų kepimo varžytuvės, o pikniko dalyviams vėliau prekybos centre nereikėtų sukti galvos, kokį gaminį pasirinkti – viskas juk išragauta.

Gal tikrai Kaunas taps piknikų miestu?

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.