Po rinkimų naujoji valdžia gali būti dar bejėgiškesnė

Ir praėjusią, ir visą šią savaitę užkulisiuose sklandė ugningos apokaliptinės prognozės, kad dabartinis gaisras Liberalų sąjūdyje – tik pradžia ir vėliau jo liepsnos praris ne tik šią partiją, bet ir daugelį kitų pagrindinių šalies politinių jėgų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2016, 8:54 PM, atnaujinta May 23, 2017, 7:51 PM

Tačiau yra tokių partijų, kurių tokios pasaulio pabaigos vizijos ne tik negąsdina, bet – priešingai – džiugina ir kurios mėgina kuo vaisingiau pasinaudoti ta žala, kurią skandalas padarė ne tik liberalams, bet ir visoms pagrindinėms šalies partijos bei politinei sistemai apskritai.

Viena iš tokių – Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, vedama žemės magnato R.Karbauskio ir buvusio vidaus reikalų ministro S.Skvernelio.

Šią savaitę ji jau ėmė pristatinėti ne tik naujus savo kandidatus į Seimą, pavyzdžiui, buvusią Žmogaus teisių stebėjimo instituto vadovę D.Šakalienę, bet ir kai kuriuos savo būsimus ministrus. Premjeras, aišku, – S.Skvernelis.

Į rinkimus su nauja jėga ėmė veržtis ir įvairūs radikalai. Valdančiųjų „tvarkiečių“ kandidatų vienmandatėse apygardose sąraše – keturi radikalios dešiniosios Tautininkų sąjungos veikėjai.

Bet kokių naujų veidų, kurių madą dar labiau sustiprino skandalas, medžioklę vykdo ir pagrindinio kovotojo su korupcija skraiste apsisiautęs N.Puteikis, sukūręs „antikorupcinę koaliciją“ su žurnalistu K.Krivicku.

Žinoma, liberalų skandalas šiek tiek papildys ir vadinamųjų tradicinių partijų kraitį, tačiau jis greičiausiai bus mažesnis nei įvairaus plauko „antipartinių“ darinių bei radikalų grobis.

Tai kito Seimo sudėtį gali padaryti dar margesnę, kovą dėl naujos politinės koalicijos – dar labiau įtemptą ir nenuspėjamą, o pačią naują valdžią – dar trapesnę ir bejėgiškesnę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.