NŽT po D. Gineikaitės skandalo turi naują vadovą

Nacionalinei žemės tarnybai

Naujojo NŽT vadovo paieška paskelbta po to, kai sausį iš pareigų pasitraukė tuometė tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė, paaiškėjus, kad ji vairavo neblaivi ir bandė tai nuslėpti.<br>M. Patašiaus nuotr.
Naujojo NŽT vadovo paieška paskelbta po to, kai sausį iš pareigų pasitraukė tuometė tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė, paaiškėjus, kad ji vairavo neblaivi ir bandė tai nuslėpti.<br>M. Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-30 15:30, atnaujinta 2017-05-23 17:18

Antrąją vietą NŽT direktoriaus konkurse laimėjęs D.Kuprys tarnybos vadovu skiriamas po to, kai konkursą laimėjusi Lietuvos policijos mokyklos darbuotoja Daiva Mūrienė, paaiškėjus jos šeimos ryšiams su žemės ūkio ministre ir jos šeima, atsisakė užimti šias pareigas.

D.Kuprys yra keturių įmonių direktorius – jis vadovauja žemės ūkio bendrovėms „Žvikė“ ir „Žemvilda“, mažajai bendrijai „Mamuto ola“ ir uždarajai akcinei bendrovei „Saulės agra“. Jis BNS anksčiau sakė, kad tapęs NŽT vadovu atsisakytų turimų verslų.

D.Kuprys anksčiau BNS sakė pirmiausia planuojantis gerinti NŽT viešą reputaciją, taip pat suvienodinti tarnybos skyrių veiklą.

Jis patvirtino priklausantis Socialdemokratų partijai, tačiau dėl laiko trūkumo nedalyvaujantis aktyvioje politinėje veikloje.

D.Kuprys yra baigęs teisę tuometiniame Lietuvos teisės (dabartiniame Mykolo Romerio) universitete, po to 12 metų įvairiose pareigose dirbo „Lietuvos geležinkeliuose“.

Lietuvos policijos mokyklos darbuotoja D.Mūrienė konkursą į NŽT vadovo postą laimėjo balandžio pradžioje, o D.Kuprys jame užėmė antrą vietą.

Naujojo NŽT vadovo paieška paskelbta po to, kai sausį iš pareigų pasitraukė tuometė tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė, paaiškėjus, kad ji vairavo neblaivi ir bandė tai nuslėpti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.