Po kratų prabilo ir N. Numavičiaus advokatė, ir įmonės vadovė

Klausinėjo apie ryšius su R.Kurlianskiu 

N.Numavičius.<br>T.Bauro nuotr.
N.Numavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2016, 10:15 AM, atnaujinta May 23, 2017, 3:32 PM

Antradienį D.Dominienė apklausta Specialiųjų tyrimų tarnyboje.  Taip pat atlikos kratos D.Dominienės darbo vietoje ir namuose. 

„Negaliu nieko pasakyti“, – po apklausos Specialiųjų tyrimų tarnyboje žurnalistams sakė D.Dominienė. 

„Ką jūs, juokaujat?“, – teigė D.Dominienė, paklausta, ar jai buvo pareikšti įtarimai. 

STT atstovas Ruslanas Golubovas BNS nekomentavo, kokiu statusu buvo apklausta verslininkė.

Klausinėjo apie ryšius su R.Kurlianskiu 

Vėliau D.Dominienė išplatino savo komentarą. 

„Vakar mano darbo kabinete, automobilyje ir namuose STT pareigūnai atliko tyrimo veiksmus, geranoriškai pateikiau jiems visą prašomą informaciją ir daiktus.

Kiek supratau, jie nežinojo, ko tiksliai ieškoti ir neatrodė, kad tai ką pateikiau – juos sudomintų. Vakar gavau kvietimą kaip liudytoja šiandien atvykti apklausai į STT. Apklausos komentuoti negaliu, tačiau esu įsitikinusi, kad esu apklausta tik dėl to, kad pažįstu Raimondą Kurlianskį, su kuriuo mane sieja asmeniniai santykiai“, – rašė D.Dominienė.

Advokatė: „N.Numavičius neturi bendrų verslų su „MG Baltic“

Pasak N.Numavičiaus advokatės Olgos Petroševičienės, N.Numavičiaus ir koncerno prezidento Dariaus Mockaus santykius „galima laikyti pagarbiai draugiškais“.

„Bendrų verslų su „MG Baltic“ įmonių grupe N.Numavičius neturi ir jau 25 metai jie yra konkurentai. N.Numavičiaus ir D.Mockaus santykius galima laikyti pagarbiai draugiškais“, – žiniasklaidai išplatintame komentare sakė O.Petroševičienė.

„Detalių nežinome, bet iš to, kas mums yra žinoma, sprendžiame, kad nieko rimto čia nėra“, – apie D.Dominienės  darbo kabinete, automobilyje ir namuose atliktas kratas kalbėjo O.Petroševičienė.

Susiję su R.Kurlianskiu?

Šaltinių teigimu, šie teisėsaugos veiksmai susiję su atliekamu ikiteisminiu tyrimu, kuriame įtarimai dėl politikų papirkimo pareikšti „MG Baltic“ viceprezidentui R. Kurlianskiui.

N.Numavičiaus kontroliuojamos „Vilniaus prekybos“ grupės korporatyvinių reikalų vadovas Arvydas Žilinskas BNS sakė, jog šioje bendrovėje STT pareigūnai nesilankė.

Tiek „Vilniaus prekybos“, tiek „Bertona Holdings Limited“ biurai yra viename pastate – verslo centre „Akropolyje“, Ozo g. 25.

„Bertona Holdings Limited“ iš smulkiojo akcininko Žilvino Marcinkevičiaus neseniai įsigijo maždaug 15 proc. jo valdomų „Vilniaus prekybos“ grupės įmonių akcijų paketus.

Bendra sandorio vertė nebuvo skelbiama, o 13-os parduotų įmonių akcijų, kurias pirmumo teise galėjo įsigyti ir kiti akcininkai, kaina buvo 141,9 mln. eurų – tai rodo BNS turimų dokumentų kopijos.

Sandorį siekė sustabdyti JAV gyvenantis buvęs „Vilniaus prekybos“ akcininkas Julius Numavičius, tačiau nesėkmingai. „Vilniaus prekybos“ ir su ja susijusių įmonių akcininkai dabar yra 6 fiziniai asmenys: N.Numavičius, Vladas Numavičius (apie 2-3 proc. akcijų), I.Staškevičius, M.Marcinkevičius (7-8 proc.), Mindaugas Bagdonavičius ir Gintaras Marcinkevičius (maždaug po 2 proc.).

N.Numavičius netiesiogiai valdo 66 proc. „Bertona Holdings Limited“ akcijų, likusias bendrovės akcijas netiesiogiai valdo kiti grupės akcininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.