G.Kirkilas: „Noriu tikėt, kad teisėsauga nesusijusi su politika“

Teisėsaugos akiratyje atsidūrė Eligijus Masiulis ir Vytautas Gapšys. Seimo vicepirmininko Gedimino Kirkilo tokie skandalai jau nebestebina ir primena prieš gerą dešimtmetį vykusią situaciją.

G.Kirkilas: „Noriu tikėt, kad teisėsauga nesusijusi su politika“.
G.Kirkilas: „Noriu tikėt, kad teisėsauga nesusijusi su politika“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2016, 8:42 AM, atnaujinta May 23, 2017, 11:43 AM

Socialdemokratas G.Kirkilas Žinių radijui pripažino, kad tai, kas dabar vyksta kažkiek primena 2004 metų situaciją. Buvo gana triukšminga operacija, buvo daug įtariamųjų, kai kurie pasitraukė. Vytenis Andriukaitis išėjo iš Seimo, bylinėjosi teismuose, kol įrodė tiesą.

„Politikoje, atvirai kalbant, mažai kas stebina. Mene dar kažką randi naujo“, – kalbėjo pašnekovas.

V.Gapšys priešingai nei E.Masiulis nesutiko iš karto dėti mandato ir išsiaiškinti. Jis tikino, kad yra nekaltas. Paklausus, ar įtikino jo argumentai, G.Kirkilas teigė, kad turi jis įtikinti ne politikus, o teisėsaugą.

„Noriu tikėti, kad teisėsauga nesusijusi su politika. Jei mes kišimės, tai jie kišis į mūsų darbą“, – kalbėjo G.Kirkilas.

Socialdemokratų atstovui žiūrint iš šono pirmoji E.Masiulio „akcija buvo perteklinė“. Politikas svarsto, galbūt to teisėsaugai reikėjo ir jie turėjo tam motyvų.

Po nepagrįstų kaltinimų – politikos užribyje

Tas pats E.Masiulis teisėsaugos akiratyje buvo atsidūręs ir prieš pat 2004 metų rinkimus, kai šalį drebino „Rubicon Group“ skandalas. Dėl paviešintų pokalbių su šios įmonės vadovais iš Seimo tada buvo priverstas pasitraukti socialdemokratas Vytenis Andriukaitis, konservatorius Arvydas Vidžiūnas ir socialliberalas Vytautas Kvietkauskas.

Pastarieji buvo įtariami paėmę pinigų už įtaką priimant įvairius teisės aktus, tačiau Seimas nesutiko panaikinti jų neliečiamybės.

V.Andriukaitis pats atsisakė Seimo nario mandato, kad galėtų būti apklaustas. Generalinė prokuratūra po vienintelės apklausos ikiteisminį tyrimą nutraukė. Tyrimas atskleidė įtarimų nepagrįstumus ir STT tyrėjų padarytas klaidas.

Ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas remiantis tuo, kad nebuvo surinkta pakankamai kaltę pagrindžiančių duomenų. Tačiau korupcija viešai apkaltinti politikai po 2004 metų Seimo rinkimų liko politikos užribyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.