Valstybėje iškiliausi – prokurorai

Nuoširdžiai dėkoju, gerbiamas prokurore I.Mikelioni, kad atkreipėte dėmesį į mano kuklų asmenį ir nusprendėte pasibylinėti.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

Jun 1, 2016, 7:27 AM, atnaujinta May 23, 2017, 12:02 PM

Ačiū, kad kaltinate mane dėl vieno vienintelio menkniekio (kad tik neprasitarus, kokio, nes man uždrausta apie tai kalbėti), dėl kurio sveiką humoro jausmą turintis vyras tik pasijuoktų.

Esu parašęs apie jūsų veiklą ir pikantiškesnių detalių, bet, ko gero, ginčytis dėl jų jums pavojinga – galiu iškviesti liudininkus, pareikalauti tam tikrų dokumentų, o tuomet greičiausiai išlįstų ir daugiau ylų iš maišelio. Gal tada jau ir jums pačiam tektų teisiamųjų suolą trinti.

Seniai rašau teisėsaugos temomis ir žinau, kad dėl šmeižto galima kreiptis į teismą tik privataus kaltinimo tvarka.

Dėl to yra tekę bylinėtis ir su kasacinio teismo teisėjais, ir policijos vadovais. Jie, kaip ir paprasti mirtingieji, patys samdėsi advokatus, rinko įrodymus.

Ir mes teisme vienas prieš kitą argumentais įrodinėjome savo tiesas.

Taip elgiasi ir pasijutę apšmeižti visi kiti aukščiausi valstybės pareigūnai.

Tačiau jūs to nedarote, nes, žinoma, esate gerokai svarbesnis už juos. Gal net gerokai svarbesnis už visus Seimo narius ir net dažnai kritikuojamą ar net šmeižiamą valstybės prezidentę.

Tokiam ypatingam asmeniui kaip jūs žema nusileisti iki privataus kaltintojo lygio ir geriau pasinaudojant įstatymo išimtimi pradėti ikiteisminį tyrimą ir visą tą purviną darbą pavesti savo kolegoms prokurorams.

Todėl nesiginčydamas sutinku, kad esate nepaprastai reikšmingas visuomenei. Juk tik tokiu atveju galima surasti įstatymuose išimtį, pasitelkti visą prokuratūros aparatą ir pačiam nesitepti rankų.

Vis dėlto labiausiai esu dėkingas, kad mūsų tarpusavio santykius aiškinsis ne sostinės, kurioje mes abu gyvename, o Panevėžio prokurorai.

Smagu, kad nepaliekate savo kolegų šiame mieste be darbo. Anksčiau jo Panevėžyje buvo per akis – juk lietuviška Čikaga.

Dabar, kai gerokai padirbėjo jūsų pirmtakas A.Kliunka, liko smulkmenos – tokios kaip mudviejų reikalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.