Raudondvaryje durys atvertos profesionaliajam menui

Mes ne archyvuojame kultūrą, mes kuriame ateitį. Toks leitmotyvas trečiadienį skambėjo pasirašant sutartį tarp Kauno rajono savivaldybės ir menininkų dėl bendros veiklos Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje.

Kauno rajono savivaldybė ir menininkai pasirašė sutartį dėl bendros veiklos Raudondvario Menų inkubatoriuje.<br>Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Kauno rajono savivaldybė ir menininkai pasirašė sutartį dėl bendros veiklos Raudondvario Menų inkubatoriuje.<br>Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2016, 12:37 PM, atnaujinta May 23, 2017, 7:34 AM

Didžiaisiais inkubatoriaus partneriais tapo Nacionalinis Kauno dramos teatras, Kauno valstybinis muzikinis teatras, Kauno valstybinė filharmonija, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius ir akordeonininkas Martynas Levickis.

Sutarta, kad minėtosios kultūros įstaigos ir menininkai aktyviai bendradarbiaus švietimo, kultūros ir meno srityse. Planuojama pakaitomis rengti kultūros ir meno renginius Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje, dalyvauti jo organizuojamuose renginiuose ir pagal galimybę juos remti. Taip realizuota dar 2011 metais kilusi idėja.

„Nuo pat jos užgimimo tikėjau, kad tai padarysime. Niekada nemaniau, kad tai utopija“, – sakė Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys. Teatras Raudondvario menų inkubatoriuje rodys specialiai pritaikytus šiai erdvei spektaklius.

Nacionalinio Kauno dramos teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas pabrėžė, kad dažniausiai kultūra laikoma labai svarbia, kai kalbama dvasiniame lygmenyje, bet tai pamirštama, kai prireikia finansuoti profesionalaus meno projektus. „Kauno rajone svarbūs abu lygmenys. Profesionalus menas brangus, bet jam čia sukurtos unikalios sąlygos, leidžiančios brandinti naujas idėjas“, – sakė E.Stancikas

Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Gintaras Česonis džiaugėsi, kad Kauno rajonas globoja fotografus ir įvairios parodos čia rengiamos jau daug metų.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas akcentavo, kad šiandien žengtas tvirtas žingsnis nuo mėgėjų meno į profesionalųjį ir sutarties pasirašymą pavadino išskirtinai svarbiu ne tik Kauno rajono, bet ir Lietuvos kultūrai.

„Tai tikrai taps Lietuvos kultūros centru, nes Raudondvaryje vyks ir respublikiniai bei tarptautiniai projektai. Raudondvaris – vieta, užprogramuota sėkmei“, – įsitikinęs rajono meras.

Kad Raudondvaris ypatinga vieta, kur kiekvienas gali dvasiškai ilsėtis, pabrėžė ir Kauno valstybinės filharmonijos vadovas Justinas Krėpšta.

Akordeonininkas Martynas Levickis atkreipė dėmesį, kad dar nuo XVII amžiaus muzika ir menas yra neatskiriami nuo dvarų, ir nors dvarininkų nebėra, muzika ir menas dvaruose pasiliko. „Prisijungti prie projekto paskatino šiltas bendravimas ir galimybė realizuoti originalias idėjas“, – kalbėjo talentingasis muzikantas.

M.Levickio suorganizuotas renginys bus pirmasis Raudondvario menų inkubatoriuje po sutarties pasirašymo. Liepos 2–ąją čia koncertuos 80-ties muzikantų Bremeno jaunimo simfoninis orkestras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.