8-metės nužudymo byla Norvegijoje: aiškėja daugiau detalių

Pirmadienį vyko antroji 8-metės lietuvės Monikos Sviglinskajos, kurią, kaip manoma, nužudė jos motinos buvęs sugyventinis Donatas Lukoševičius, bylos savaitė. Šį pirmadienio rytą byloje parodymus davė kriminalistas ir policijos nuovados viršininkas, kuris 2011 metais vadovavo policijos tyrimui.

Pirmadienį vyko antroji 8-metės lietuvės Monikos Sviglinskajos, kurią, kaip manoma, nužudė jos motinos (nuotr. kairėj) buvęs sugyventinis Donatas Lukoševičius (nuotr. dešinėj), bylos savaitė.<br>Aušra Ludvigsen nuotr.
Pirmadienį vyko antroji 8-metės lietuvės Monikos Sviglinskajos, kurią, kaip manoma, nužudė jos motinos (nuotr. kairėj) buvęs sugyventinis Donatas Lukoševičius (nuotr. dešinėj), bylos savaitė.<br>Aušra Ludvigsen nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Ludvigsen, specialiai lrytas.lt iš Norvegijos, Bergeno

2016-06-06 20:24, atnaujinta 2017-05-22 19:42

Kaip ir ketvirtadienį, jie nemažai kalbėjo apie Monikos kūno temperatūrą, kai į įvykio vietą atvyko kriminalistai. Temperatūrų analizė gali padėti nustatyti laiką kada mergaitė mirė, tačiau tiksliai tai nustatyti yra sunku, kadangi lauko durų langelis buvo išmuštas, bute buvo šildytuvas, mergaitė buvo apsirengus, o be to, kai motina ją rado, laikė ją glėby ir tai galėjo sušildyti jos kūną.

Mirties valandai nustatyti taip pat buvo atliktas akies skysčio tyrimas, kuris paprastai duoda tikslesnius rezultatus.

Ekspertai teigė, kad mergaitės mirties laikas galėjo būti pirmadienio priešpietė – nuo ankstaus ryto iki 12 valandos.

Prokurorė taip pat pateikė daug klausimų dėl diržo, ant kurio mergaitė buvo pakabinta ant durų. Ar galėjo vaikas sumegzti tokį įmantrų mazgą?

Policija susisiekė su inžinieriumi iš Olandijos, kurio teigimu, mazgas nebuvo labai įmantrus ir vaikas tokį mazgą sumegzti galėjo. Kriminalistas liudijantis byloje taip pat prisipažino, kad kai bandė sumegzti tokį mazgą jam nepavyko to padaryti. Teisme kaip ir praeitą savaitę buvo parodytos nuotraukos iš Sviglinskajos buto mergaitės žūties dieną.

Po pietų pertraukos Monikos mama Kristina Sviglinskaja tęsė savo parodymus. Kaip teigia Bergeno dienraštis „Bergens tidende“, Kristinos sesuo ir draugė keletą mėnesių prieš Monikos mirtį gavo grasinančias „Skype“ žinutes.

Žinutėje seseriai buvo parašyta, kad visa jos šeima bus išžudyta. Kas buvo draugės žinutėje Kristina nebepamena.

Tą patį vakarą, kai Monika buvo rasta negyva, nors ir pavargusi, Kristina sutiko duoti parodymus policijai. Jos nuomone, buvo svarbu policijai pranešti, kad galbūt buvo ryšio tarp minėtų žinučių ir Monikos nužudymo.

Grasinančios žinutės buvo išsiųstos iš „Skype“ paskyros, kuria ji ir jos sugyventinis tada bendrai naudojosi. Kaip nukentėjusioji minėjo anksčiau, kaltinamasis turėjo visus jos slaptažodžius tuo metu, kai jie 2011 metais nuo gegužės iki spalio gyveno kartu.

Kaip jau žinoma iš ankstesnių parodymų, grasinančiom žinutėm įsisiautėjus, Kristina paprašė įtariamojo išsikraustyti.

Įdomus faktas, kad Kristina gavo grasinančias žinutes, kuriose siuntėjas prašė jam išmokėti 38 000 Norvegijos kronų (4000 eurų).

Ši suma sutampa su suma, kurią ji buvo skolinga bankui už automobilio pirkimą.

Tai buvo informacija, kurią žinojo tik artimi žmonės. Tai ir buvo dar vienas iš ženklų, kad žinutes išsiuntė buvęs sugyventinis.

Kristina spėlioja, kad galbūt jis norėjo jai padaryti įspūdį, parodydamas, kad uždirbo tuos pinigus.

Teismas tęs savo darbą rytoj, antradienį. Jo metu savo parodymus toliau duos Kristina, jos draugės ir kaimynas, kuris pirmas po mirusios mergaitės mamos Kristinos, atvyko į įvykio vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.