Į vidaus reikalų viceministrus deleguojamas J. Pankauskas

[[ge:lrytas:lrytas:1336313]]

J.Pankauskas iki šiol buvo premjero patarėjas.<br>G.Bitvinsko nuotr. iš archyvo
J.Pankauskas iki šiol buvo premjero patarėjas.<br>G.Bitvinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2016, 8:14 AM, atnaujinta May 22, 2017, 7:18 PM

Antradienio rytą posėdžiavusi partijos valdyba nutarė, kad iš vidaus reikalų viceministro posto atsistatydinusį socialdemokratą Elviną Jankevičių turėtų pakeisti 33-ejų J.Pankauskas, kuris šiuo metu dirba premjero Algirdo Butkevičiaus patarėju turizmui, jaunimui, migracijai ir investicijoms bei nevyriausybinių organizacijų klausimais, BNS patvirtino partijos pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas.

J.Pankausko kandidatūra bus pristatyta vidaus reikalų ministrui Tomui Žilinskui.

Antradienio rytą vidaus reikalų ministras T.Žilinskas susitiko su J.Pankausku. Po šio susitikimo ministro patarėja Jurgita Gintautaitė BNS sakė, kad T.Žilinskui pasiūlytas kandidatas atrodo tinkamas.

„Sprendimas (skirti į pareigas) kaip ir yra, bet dabar bus laukiama specialiųjų tarnybų pažymos“, – sakė ji.

J.Pankausko kandidatūra neabejoja ir premjeras.

„Galiu užtikrinti, kad jam, jaunam, energingam žmogui, netrūksta ir kompetencijos, ir darbo patirties.(...) Manau, kad puikiai jis susitvarkys su kuruojama sritimi, ir tikiuosi, kad bus didžiulė parama tiek vidaus reikalų ministrui, tiek sprendžiant klausimus, kurie aktualūs Lietuvai“, – teigė Vyriausybės vadovas A.Butkevičius.

J. Pankauskas yra baigęs Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutą, 2005-2009 m. ėjo Europos Parlamento nario Justo Vinco Paleckio padėjėjo pareigas Vilniuje.

2009 m. dirbo VŠĮ „Atnaujinkime miestą“ direktoriaus pavaduotoju, 2011-2012 m. buvo Vilniaus miesto mero patarėjas. Politikas nuo 2000 m. yra Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos (LSDJS) narys, ėjo kitas atsakingas pareigas partijoje.

Kaip jau buvo skelbta praėjusį antradienį, iš pareigų atsistatydino vidaus reikalų viceministras E. Jankevičius. Jis kuravo migracijos klausimus.

Politikas taip pat pranešė paliekantis LSDP.

E. Jankevičius vidaus reikalų viceministro pareigas ėjo nuo 2013 metų. Jį delegavo Socialdemokratų partija.

Socialdemokratų valdyba taip pat svarstė krašto apsaugos ministruo Juozo Oleko patarėja dirbančios socialdemokratės Gintarės Janulaitytės kandidatūrą į vidaus reikalų viceministrus, tačiau pasirinko J.Pankauską.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.