Buvusio Seimo pirmininko V. Muntiano tvora įaudrino kaimą

„Tvora užtverta per valstybinę žemę, dabar gyventojai negali prieiti prie tvenkinio. Kiek žinau, įstatymai numato, kad penki metrai iki vandens turi būti palikti, o jis užtvėrė viską. Dabar kaimo gyventojai jau nebegali maudytis pamėgtoje vietoje, nes užtvertas kelias, vedantis link tvenkinio“, – piktinosi Angirių kaimo Kėdainių rajone gyventojas Rimas A.

V.Muntiano sklypas prie tvenkinio.<br>A.Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
V.Muntiano sklypas prie tvenkinio.<br>A.Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
V.Muntianas dėl sulaužytos tvoros kreipėsi į policiją.<br>A.Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
V.Muntianas dėl sulaužytos tvoros kreipėsi į policiją.<br>A.Barzdžiaus nuotr. iš archyvo
V.Muntiano sklypas prie tvenkinio.<br>lrytas.lt nuotr.
V.Muntiano sklypas prie tvenkinio.<br>lrytas.lt nuotr.
V.Muntiano sklypas prie tvenkinio.<br>lrytas.lt nuotr.
V.Muntiano sklypas prie tvenkinio.<br>lrytas.lt nuotr.
V.Muntiano sklypas prie tvenkinio.<br>lrytas.lt nuotr.
V.Muntiano sklypas prie tvenkinio.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 8, 2016, 1:49 PM, atnaujinta May 22, 2017, 10:50 AM

Angiriškis, su kuriuo kalbėjomės telefonu, teigė  kad nuo tvoros buvusio darbiečio, aktyvaus Viktoro Uspaskicho bendražygio (vėliau prisijungusio prie liberalų) ir Seimo pirmininko Viktoro Muntiano namas nutolęs dar per porą šimtų metrų.

„Iš viso neįsivaizduoju, kaip ten galėjo namas atsirasti, juk anksčiau ta vieta buvo priskirta žaliai zonai ir jokios statybos joje nebuvo galimos. Tai štai – ne tik namas pastatytas, bet ir tvoros užtvertos, kad niekas negalėtų praeiti“, – piktinosi Rimas A.

Priėjimas dar paliktas

Josvainių seniūnijos seniūnas Algimantas Sirvidas teigė girdėjęs, kad vietos gyventojai piktinasi, bet prie Šušvės upės užtvankos prieiti gali.

„Šalia sklypo yra valstybinėje žemėje įrengta vieša maudynių vieta, bet žmonės įpratę nuo seno eiti per sklypus ir tai, kad atsirado tvora, žmones papiktino. Sklypų savininkai susitvarkė aplinką ir apsitvėrė tvoras. Kyla ir naujų problemų, mat atsirado norinčių prie pat upės su mašinomis privažiuoti, mūsų prašo, kad būtų pastatytas užtvaras“, – sakė jis. A.Sirvido teigimu, suprantamas ir šeimininkų noras tvarkytis savame sklype.

Angirių kaimo seniūnaitė Irina Mažeikienė tikino, kad pati lankėsi tvenkinio pakrantėje ir įsitikino, kad gyventojams priėjimas prie vandens nėra užtvertas: „Žmonės negali eiti tiesiai per sklypą, bet tai privati valda, o pakrantė palikta prieinama, juo labiau kad dabar sutvarkyta ir išvalyta.“

Anot seniūnaitės, atitvertas pats sklypas, bet vandens telkinys nėra užtvertas: „Ir anksčiau ten nebuvo jokio kelio, buvo tik sklypas, jis buvo nenaudojamas ir žmonės buvo pripratę skersai jį vaikščioti. Dabar šeimininkai taip pat neprieštarauja, jei kažkam labai reikia praeiti.“

Vartus varstyti – per sunku

Buvęs Seimo pirmininkas nenustebo sulaukęs skambučio iš redakcijos.  V.Muntianas situaciją dėl nepatenkintų kaimo gyventojų žinantis, bet tvarkydamasis savo valdose viską padaręs taip, kaip reikalauja įstatymai.

„Ten yra du privatūs sklypai, abu aptverti, bet tai padaryta pagal visas taisykles. Žinoma, tai buvo apskųsta, buvo atvykę aplinkosaugininkai, bet jie jokių priekaištų neturėjo.“ 

Sklypo šeimininkas, kuriam teko eiti ir Kėdainių rajono mero pareigas, tikino net padaręs daugiau, nei iš jo reikalaujama, bet ir dėl to liko nesuprastas: „Tam, kad žmonės galėtų prieiti prie vandens jiems įprastu keliu, palikdavau vartus neužrakintus, bet ir dėl to sulaukiau iš garbaus amžiaus moterų priekaištų, esą juos dabar reikia varstyti. Senyvos moteriškės buvo didžiai nepatenkintos, kad vartus reikia varstyti, ir žadėjo rašyti skundus.“ 

Dėl žalos  kreipėsi į policiją

V.Muntianas teigė, kad dėl vietinių gyventojų elgesio prieš porą dienų jam teko kreiptis į policiją: „Atvažiavau, vartai palikti atviri, įvažiuota automobiliu iki pat vandens, formuojamos vejos išvažinėtos. Ten buvusiems jaunuoliams pasakiau, kad jei nemokate naudotis, tai vartai bus užrakinti ir vaikščiosite prie vandens taip, kaip numato įstatymas.“ Pašnekovas teigė kreipęsis į policijos pareigūnus, nes nuniokotas ir sklypą juosusios tvoros fragmentas.

„Prie mano sklypo yra nuo seno vietinių žmonių pamėgta maudymosi vieta, nors šalia ir yra įrengtas viešas paplūdimys, kurį prižiūri seniūnija, tačiau vieta šalia manos klypo vietinių labai mėgstama. Įspėjau, kad nevedžiotų per sklypą šunų, nešiukšlintų ir negirtuokliautų, tuomet viskas bus gerai, visi bus patenkinti, bet, deja, taip neatsitiko.“

Pašnekovas pasakojo, kad tvoros tvėrimą suderino su geodezinių matavimų rezultatais. „Anksčiau sklypas nebuvo itin prižiūrimas, tad veikiausiai tvorų atsiradimas ir sukėlė tam tikrą nepasitenkinimą“, – sakė jis. 

V.Muntianas pasakojo, kad jį aplankė seniūnijos atstovai, su jais pasikalbėjęs jis nutarė vartus palikti nerakintus: „Juk paprasta – atėjai, atsidarei vartus, įėjai, pasinaudojai ir išėjai, bet ne visiems tokia tvarka atrodo suprantama.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.