Fizikos egzaminas: didelių problemų abiturientams nebuvo

Šiandien abiturientai laikė valstybinį fizikos brandos egzaminą. Visoje Lietuvoje laikyti šį egzaminą pasirinko 2907 kandidatai. Egzaminas vykdytas 53-juose Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtuose centruose.

Dvyliktokai sako, kad fizikos egzaminas buvo lengvesnis nei praėjusių metų.<br>123rf.com nuotr.
Dvyliktokai sako, kad fizikos egzaminas buvo lengvesnis nei praėjusių metų.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modesta Gaučaitė

Jun 8, 2016, 12:26 PM, atnaujinta May 22, 2017, 11:07 AM

Vilniaus Simono Daukanto progimnazijoje įsteigtame centre egzaminą laikę abiturientai apie jį buvo skirtingų nuomonių.

„Taip vidutiniškai buvo. Šiaip gerai sekėsi, testas tik sunkesnis buvo. Buvo ir teorijos, ir praktinių uždavinių. Tikiuosi rezultatas bus geras, bet šimtuko tikrai nebus, nes padariau klaidų“, – pasakojo abiturientas Edvinas.

Vaikinas pasakojo, kad egzaminui ruošėsi spręsdamas praeitų metų uždavinius ir mano, kad fizika tikrai daug kur reikalinga.

Dvyliktokas Modestas mano, kad kiekvienas egzaminas yra savotiškai sunkus. „Na, bet tokio labai didelio sunkumo nebuvo. Vistiek, fiziką mokaisi ne vienerius metus ir išmokstam“, – pasakojo fizikos egzaminą laikęs vaikinas.

Paklaustas apie tai, kaip ruošėsi egzaminui vaikinas nusijuokė ir sakė: „Jei sąžiningai, tai nelabai ruošiausi. Nesu iš tų, kuris labai ruošiasi. Tiesiog pasikartojau pagrindinius dalykus ir pagrindinę teoriją.“

Modestas anksčiau planavo sieti ateitį su fizika, tačiau dabar sakė persigalvojęs ir egzaminą laikęs dėl savęs.

„Pakankamai sunku buvo. Bet laimei, turėjom labai gerą fizikos mokytoją, kuris mus paruošė. Tai reikia jam padėkoti. O šiaip, buvo ir lengvesnių, ir sunkesnių užduočių. Įrodyt daug ką reikėjo“, – po egzamino geros nuotaikos nepraradęs abiturientas Vytaras.

Tačiau buvo tokių, kuriems egzaminas pasirodė – vieni niekai. Dvyliktokas Giedrius pasakojo, kad egzaminas buvo daug lengvesnis nei praėjusių kelerių metų.

„Egzaminas nebuvo sunkus. Džiaugiuosi, kad buvo mažai teorijos, daugiau reikėjo uždavinių spręsti, o tai yra stiprioji mano pusė. Uždaviniai buvo ganėtinai lengvi“, – fizikos egzaminu džiaugėsi Giedrius.

Vaikinas pasakojo, kad egzaminui ruošėsi su mokytoja, o fizika jam reikalinga, nes nori stoti į inžinerija Vilniaus Gedimino technikos universitete.

Kitas abiturientų egzaminas – penktadienį. Lietuvos dvyliktokai laikys matematikos egzaminą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.