Kęstutis Daukšys aiškinosi dėl žmonos turto Bulgarijoje

Paskelbus apie „darbiečio“ Seimo nario Kęstučio Daukšio žmonos Eiridos Daukšienės Bulgarijoje turėtą nekilnojamąjį turtą, kurio niekur nedeklaravo, trečiadienį surengęs spaudos konferenciją pasisakė ir pats parlamentaras.

Kęstutis Daukšys aiškinosi apie žmonos turėtą turtą Bulgarijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Daukšys aiškinosi apie žmonos turėtą turtą Bulgarijoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2016, 9:31 AM, atnaujinta May 22, 2017, 11:36 AM

K.Daukšys visiems priminė, kad pagal deklaravimo įstatymą deklaruoja valstybės politikai ir jo šeimos nariai.

„Privačiųjų ir viešųjų interesų deklaracijose reikėjo atspindėti turimas žmonas akcijas. Akcijų nedeklaravau. Gaila, kai 2012 metais pasikaitė taisyklės turėjau deklaruoti. To nepadariau, gailiuosi. Klaidą turėčiau ištaisyti, tačiau tos akcijos jau parduotos ir niekaip negaliu deklaruoti“, – sakė politikas.

Pasak jo, akcijų kaina buvo apie 4 tūkst. litų. Įmonė „Sigita 777“ nutarė pirkti 17 arų žemės sklypą Bulgarijoje. E.Daukšienė kartu su kita akcininke tam skolino pinigų savo įmonei. Kad galėtų paskolinti įmonei “Sigita 777“ E.Daukšienė esą pati skolinosi 170 tūkst. litų. Paskolos davimas buvo deklaruotas ir tai galima pasižiūrėti.

Kodėl vežė pinigus grynaisiais? Pasak K.Daukšio, tuo metu Bulgarija nebuvo ES narė ir reikėjo greitai viską sutvarkyti. Pasiėmė grynais ir oficialiai sumokėjo pas notarą. Paėmė iš įmonės kasos ir sumokėjo.

Visi santykiai pabaigti 2014 metais. Viskas baigėsi, kad jo žmona pardavė akcijas už tiek, kiek pirko. „Mano žmona pardavusi sklypo akcijas pardavė ir sklypo įsipareigojimą 2014 metais. Jokių santykių nuo tų metų su įmone „Sigita 777“ nebeturi“, – kalbėjo jis.

Žurnalistams pasiteiravus, kokį verslą padarė, politikas buvo tiesmukas: „Atvirai pasakius, nieko gero. 2006 metais verslas kilo, tai ji tikėjosi, kad bus naudos. Ji nusipirko sklypą ir tikėjosi parduoti brangiau, ar statyti, ar dar kažką padaryti. Tačiau atėjo krizė“, – sakė parlamentaras.

Politikas prašė nemaišyti akcijų vertės ir sklypo vertės. „Mano žmona turėjo įmonės, kuri nusipirko sklypą, akcijų. Sklypo akcijos nebūtinai vertos tiek, kiek sklypas“, – pažymėjo parlamentaras.

Oficialūs Bulgarijos registro dokumentai rodo, jog K.Daukšio žmona Eirida Daukšienė tiesiogiai susijusi su šioje šalyje registruota įmone „Sigita 777“, kurią valdo E.Daukšienė ir Sigutė Makuškienė.

Portalo 15 min.lt duomenimis, 2006 metais, K.Daukšiui einant ūkio ministro pareigas, ši bendrovė įsigijo du sklypus Bialos kurorte, prie pat jūros. Už pirkinį, oficialiais duomenimis, „Sigita 777“ sumokėjo 301 tūkst. Bulgarijos levų arba maždaug 154 tūkst. eurų.

Nors K.Daukšiui jau aštuonerius metus galioja prievolė deklaruoti sutuoktinio turtą ir akcijas, žmonos verslas Bulgarijoje nuslėptas tiek kandidatuojant rinkimuose, tiek teikiant oficialias interesų deklaracijas Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK).

Politikas teigė apie žmonos verslą žinantis, tačiau teigė, kad žmonos akcijos jau seniai parduotos. Tą patį teigė ir E.Daukšienė, kuri sakė turtą įsigijusi už skolintas lėšas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.