Raimondas Kurlianskis traukiasi iš solidaus posto

[[ge:lrytas:lrytas:246494]]

Iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus išėjusio R.Kurlianskio rūpesčiai nesibaigia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus išėjusio R.Kurlianskio rūpesčiai nesibaigia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2016, 3:47 PM, atnaujinta May 22, 2017, 10:33 AM

Taryba rūpinasi LSMU strategine plėtra, parama ir kitais svarbiais šios mokslo įstaigos reikalais. Taryba renkama kas penkerius metus iš akademinės bendruomenės narių ir verslo atstovų. Jie posėdžiauja ne rečiau kaip kartą per tris mėnesius.

Pastarąjį kartą tarybos rinkimai vyko 2015 metų rugsėjį. Du kandidatai netiko, tada atsirado R.Kurlianskio prašymas.

Kartu su juo verslininkas įteikė „MG Baltic“ vadovybės rekomendaciją. R.Kurlianskio kandidatūrą svarstė Švietimo ir mokslo ministerijos Aukštojo mokslo taryba. Kai jos nariai pritarė, už kandidatą balsavo LSMU senato nariai.

Šių metų vasario 12 dieną LSMU senato pirmininkas paskelbė R.Kurlianskį Universiteto tarybos nariu.

Tačiau solidžiame poste R.Kurlianskis išbuvo neilgai. Į korupcijos skandalą pakliuvęs verslininkas šiandien vidurdienį palatoje surašė ir įteikė atsistatydinimo pareiškimą, adresuotą LSMU rektoriui Remigijui Žaliūnui ir Senato pirmininkui Viliui Grabauskui.

Verslininkas pareiškime nurodė, kad iš užimamų pareigų taryboje traukiasi dėl asmeninių priežasčių. Jo pareiškimas šiuo metu yra svarstomas LSMU Senato kolegijos posėdyje.

50-metis R.Kurlianskis nuo birželio 6-osios gydosi LSMU ligoninėje. Į Kauno medikus jis kreipėsi išėjęs iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus, jiems skundėsi širdies diegliais.

Po pirminės apžiūros medikai svarstė, kad pacientą gali ištikti infarktas, todėl jį būtina išsamiai ištirti.

Nors R.Kurlianskiui paskirtas namų areštas, rimtai sustreikavus sveikatai ši kardomoji priemonė laikinai atšaukta.

Birželio 6-ąją atvykęs į Kauno ligoninę R.Kurlianskis iš karto pakliuvo į rūpestingas rankas. Jam buvo skirta vienvietė palata. Dažniausiai tokios palatos yra mokamos.

Gerų ryšių su Kauno medikais verslininkas turėjo jau anksčiau. „MG Baltic“ viceprezidentas apie 10 metų yra pažįstamas su LSMU rektoriumi, Kardiologijos klinikos vadovu R.Žaliūnu. Jis dabar asmeniškai kontroliuoja R.Kurlianskio gydymą.

„Yra sudarytas tyrimo planas, stengsimės per trumpiausią laiką ištirti paciento sveikatą, nes dabar tai yra matomas ir žinomas žmogus“, – teigė R.Žaliūnas.

Pacientą iš ligoninės ketinama išleisti birželio 15 dieną.

Birželio 13 dieną Vilniaus apygardos teisme turėtų būti nagrinėjamas Generalinės prokuratūros prokuroro Justo Lauciaus skundas. Prokuroras yra apskundęs Vilniaus apylinkės teismo nutartį nepratęsti R.Kurlianskio suėmimo dar dviem mėnesiams. Kyšininkavimu įtariamas verslininkas Lukiškėse praleido 20 dienų. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.