Vilniečio promilių istorija vis dar neišaiškinta

Trečiadienį Vilniaus apylinkės teismas turėjo nagrinėti didelio atgarsio sulaukusią Žilvino Rumino bylą. Vilnietis per policijos reidą vairavo neblaivus – tai parodė alkotesteris.

Ž.Ruminas tikina, kad vairavo blaivus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ž.Ruminas tikina, kad vairavo blaivus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2016, 9:05 AM, atnaujinta May 22, 2017, 12:11 PM

Tačiau gydymo įstaigoje pasitikrinęs kraują, Ž.Ruminas gavo priešingus rezultatus – jo kraujyje alkoholio nebuvo rasta.

Trečiadienį į posėdį turėjo atvykti medikė, kuri turėjo liudyti. Tačiau dėl to, kad liudytoja neatvyko, teismo posėdis buvo nukeltas. 

Įtaria, kad pūtė su panaudotu antgaliu

Lrytas.lt primena, kad vasario 6-osios naktį per Vilniaus centre vykusį policijos reidą sustabdytas televizijos operatorius įpūtė 1,38 promilės alkoholio, teisme jis bando įrodyti, kad prie vairo sėdo blaivus. Antgalis buvo panaudotas? Staiga išblaivėjęs „Subaru“ vairuotojas sostinės kelių policijos pareigūnams turi daug klausimų.

Vilniaus apylinkės teismas patenkino prašymus apklausti policininkus ir išsiaiškinti, ar alkoholio matuoklis buvo naudojamas laikantis instrukcijų.

Ž.Ruminas teigė, kad jį sustabdę pareigūnai nepakeitė alkoholio tikrintuvo antgalio, nors paprastai vairuotojams patiems leidžiama atplėšti pakuotę ir jį išsiimti. Pareigūnai vilniečiui paaiškino, kad antgalį pakeitė eidami jo automobilio link. Vilnietis buvo nustebęs, kai alkoholio matuoklis parodė 1,38 promilės.

Ž.Ruminas tikino tris dienas iki reido visiškai nevartojęs alkoholio. Tą naktį jie su draugu buvo nuvažiavę valgyti kebabų į kebabinę, esančią ant Tauro kalno. Jis teigė, kad užkandžiaudamas gėrė „Coca-Cola“, o į alkoholio tikrintuvą pūtė kramtydamas kramtomąją gumą: „Manęs pareigūnai neklausė, ką valgiau ir gėriau pastarąsias 15 minučių.“

Išvydęs skaičius, kuriuos rodo alkoholio matuoklis, Ž.Ruminas pareigūno paprašė patikrinimą pakartoti, bet policininkas prieštaravo.

„Jeigu tu įpūsi nulį, o mane patikrins, aš liksiu kaltas. Atrodys, kad sustabdžiau girtą draugą, pats įpūčiau ir paleidau“, – tokius pareigūno žodžius prisiminė Ž.Ruminas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.