Abiturientai džiaugėsi lengvomis biologijos egzamino užduotimis

Pirmadienį Lietuvos abiturientai laikė biologijos valstybinį brandos egzaminą. Visoje šalyje šį egzaminą pasirinko laikyti 7 528 kandidatai. Egzaminas surengtas 92-uose Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtuose centruose.

Abiturientams biologijos egzaminas kliūčių nesukėlė.<br>V. Ščiavinkso nuotr.
Abiturientams biologijos egzaminas kliūčių nesukėlė.<br>V. Ščiavinkso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modesta Gaučaitė

Jun 13, 2016, 2:25 PM, atnaujinta Jun 10, 2022, 3:04 PM

Vilniaus Simono Daukanto progimnazijoje egzaminą laikę abiturientai sakė, kad užduotys pasirodė ganėtinai lengvos.

„Egzaminas buvo lengvesnis nei tikėjausi“, – sakė abiturientas Tadas ir tuojau pat pridūrė, kad egzaminui visiškai nesiruošė. „Biologiją laikiau tik apsidraudimui“, – prisipažino vaikinas.

„Nebuvo sunkus egzaminas. Buvo užduotis susijusios su homeostaze, genų inžinerija. Testas iš esmės buvo sunkiausias, trečia dalis pati lengviausia“, – pasakojo kitas egzaminą laikęs dvyliktokas Danielius.

Jis sakė, kad egzaminui ruošėsi skaitydamas vienuoliktos ir dvyliktos klasės uždavinius, su mokytoja sprendė praėjusių metų egzaminus. „Man biologija reikalinga, nes noriu stoti į biotechnologiją ar biochemija“, – pasakojo Danielius.

Egzaminą laikiusi Gabija taip pat sakė, kad tikėjosi sunkesnių užduočių: „Tikrai nebuvo to, ko nesimokėm, viskas atrodė pakankamai suprantama. Užduotys buvo ir iš ekologijos, ir fermentai. Viskas iš viso išplėstinio kurso“, – apie biologijos egzaminą kalbėjo mergina.

Abiturientė pasidžiaugė, kad iki egzamino mokykloje gavo nemažai mokytojų konsultacijų, o vakarą prieš egzaminą galėjo ne tik mokytis, bet ir pailsėti.

„Lyginant su praeitų metų egzaminais, šitas tikrai nebuvo sunkus“, – pasakojo po egzamino su šypsena išėjęs abiturientas Rytis.

Vaikinas pasakojo, kad ties jokia užduotimi nebuvo pasimetęs, pasitikėjo savimi ir mano, kad rezultatai bus geri . Vaikinas konspektavosi visą turėtą medžiagą ir sakė, kad tai padėjo pasiruošti.

„Buvo tik užduotis su nervų sistema, prie kurios reikėjo ilgiau pasėdėt“, – sakė Rytis.

Nacionalinio egzaminų centro duomenimis egzaminas vyko sklandžiai.

Kitas abiturientų egzaminas – birželio 15-ąją. Dvyliktokai laikys istorijos valstybinį brandos egzaminą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.