Įtarimai dėl 25 tūkst. eurų kyšio Vytautui Gapšiui kelia šypseną

Po Generalinės prokuratūros pranešimo, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis įtariamas Darbo partijos atstovui Seime Vytautui Gapšiui davęs 25 tūkst. eurų kyšį, ryžosi viešai prabilti ir pats politikas.

Paviešinus įtarimus dėl galimai gauto kyšio, V.Gapšys surengė spaudos konferenciją.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Paviešinus įtarimus dėl galimai gauto kyšio, V.Gapšys surengė spaudos konferenciją.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 3:43 PM, atnaujinta May 21, 2017, 10:00 PM

Pirmadienį po pietų skubiai Seime surengtoje spaudos konferencijoje V.Gapšys komentuodamas situaciją sakė, kad jį stebina Generalinė prokuratūra, nes praėjusią savaitę prašė pateikti daugiau informacijos, kuo yra kaltinamas ir kokia situacija, tačiau atsakymo negavo, o viešai išplatino pranešimą.

Įtarimai kelia šypseną

Darbo partijos rinkimų štabo vadovas aiškino, kad tai, apie ką kalba prokurorai jam kelia šypseną.

„Argi rinkimų štabo vadovo funkcija yra ne derėtis dėl nuolaidų žiniasklaidos kanaluose? Tai yra vienas pirmųjų darbų, kurį daro bet kuris rinkimų štabo vadovas. Galiu pasakyti, kad esu derėjęsis su turbūt visais kanalais ir jo vadovai žino, kad esu pakankamai aštrus derybininkas, kiekvieną kartą reikalaujantis geriausių sąlygų“, – Seime kalbėjo V.Gapšys.

Įtariamas politikas pabrėžė, kad nuolaidas partija gavo teisėtai – taip, kaip tai apibrėžia įstatymai, jos yra deklaruotos, tačiau paklaustas apie įtarimus, jog jis galėjo stengtis dėl koncernui palankių sprendimų priėmimo, politikas išsisukinėjo.

„Na, kokie kanalai mums gali kokių sprendimų duoti? Dažniau nebent pasišypsoti per žinias, kai kalba apie mus turbūt. Daugiau jokių ten negalėtų būti“, – sakė jis.

V.Gapšys pridūrė, kad jam nėra žinomas joks sprendimas, kuris galėtų būti išskirtinai R.Kurlianskio įmonei. „Verslo atstovai susitinka su frakcija ir kalba apie įvairius sąlygų gerinimus (…) kalba, kad vienokie ar kitokie sprendimai yra reikalingi verslui. Tokie sprendimai tikrai neprasižengia su įstatymais“, – sakė Darbo partijos narys.

Įstaigos neįvardijo

Kalbėdamas apie įtarimus, kad jam 15 000 eurų kyšis galėjo būti duotas ir per apsimestinę koncerno bendrovės paramą vienai viešajai įstaigai, V.Gapšys nuolat kartojo, kad su „ta“ įstaiga neturi nieko bendro.

Politikas aiškino, kad pranešime minima viešoji įstaiga ar fondas nėra su juo susiję. Jis esą žada laukti platesnių prokurorų paaiškinimų, koks jo ryšys ir ką padarė neteisėto. Esą dabar jis net neįsivaizduoja, kas galėtų būti neteisėto.

Paprašius patikslinti, kokią viešąją įstaigą turi galvoje, iškart ėmė aiškinti, kad apie visas.

V.Gapšys taip pat prakalbo apie fondą. „Nesu nei susijęs, nesu nei dalininkas, nei iš šito fondo gavęs kažkokios naudos. Vienintelis fondas, kurį esu registravęs, tai nedidelis fondas susijęs su labdaringa veikla. Paramos gauti gana sudėtinga, nes yra nustatyta, kad ne daugiau nei 30 eurų gali paaukoti“, – sakė jis.

Mandato neatsisako

Politikas neketina atsisakyti Seimo nario mandato.

„Nematau už ką dabar atsisakyti, kad aš kaip partijos štabo vadovas derėjausi dėl nuolaidos televizijos eteryje? Lauksime paaiškinimų“, – teigė politikas.

Teisėsauga pranešė, kad vienu atveju kyšis V.Gapšiui duotas per bendrovę, kuri buvo įgaliota atstovauti partijos interesus transliuojant per televiziją politinę partijos reklamą, suteikus 10 000 eurų nuolaidą už dvejose šio koncerno valdomose televizijose transliuotą politinę reklamą.

Dar 15 000 eurų – per galimai apsimestinę paramos sutartį tarp vienos viešosios įstaigos ir koncerno valdomos bendrovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.