Gera žinia iš Kauno – siaubingą traumą patyręs paauglys atsigavo

Kauno rajone praėjusią savaitę į šiaudų smulkintuvą įkritusio ir siaubingus sužalojimus patyrusio 17-mečio Edgaro J. būklė pamažu gerėja – pirmadienį Kauno klinikų medikai atjungė sąmonę slopinančią aparatūrą. Trečiadienį jam planuojama atlikti naujas plastines operacijas.

Kauno klinikų atstovai pranešė geras naujienas apie sunkiai sužalotą paauglį.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Kauno klinikų atstovai pranešė geras naujienas apie sunkiai sužalotą paauglį.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2016, 5:34 PM, atnaujinta May 21, 2017, 6:05 PM

„Viliamės, kad ir vėliau galėsime apie jį pranešti tik geras naujienas“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Kauno klinikų atstovė spaudai Milda Dambrauskienė. Tiesa, reanimacijoje nepilnamečiui galbūt dar ilgai teks išbūti reanimacijoje, jo būklė išlieka sunki.

17-mečio Edgaro J. kūnas buvo smarkiai sumaitotas, veikiantys mechanizmai paliko daugybę plėštinių žaizdų.

Unikalioje operacijoje, kuri truko septynias valandas, dalyvavo gausios medikų pajėgos –apie dvidešimt specialistų: vaikų chirurgai, plastikos chirurgai, ortopedai-traumatologai. Kova su mirtimi pirmosiomis dienomis buvo laimėta.

Gydytojas Vaidotas Gurskas paauglio sužalojimus palygino su karo aukų traumomis, o jo kolega Vidmantas Barauskas tvirtino tokių sužalojimų dar nematęs per savo 38 metų darbo praktiką.

Kraupi nelaimė įvyko Boniškių kaime esančioje šiaudų granulių gamybos įmonėje. Jos savininkas tvirtino, kad vaikinas turėjo sudaręs darbo sutartį. Bendrovė esą buvo gavusi mamos sutikimą dėl paauglio darbo šioje įmonėje.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sveikatos sutrikdymo ir galimų darbo saugos reikalavimų pažeidimo. Tyrimą atlieka ir Darbo inspekcija.

Anot darbdavio, vaikinas turėjo pradėti dirbti ketvirtadienį, bet trečiadienį neva norėjo pasimokyti darbo paslapčių. Prie smulkintuvo jis priėjo pernelyg arti, galbūt paslydo.

Nepilnametis auga tvarkingoje šeimoje, mokosi gerais pažymiais – vasarą jis norėjo užsidirbti. Boniškių bendruomenė jauriai sureagavo į nelaimę – žmonės plūdo į klinikas, siūlydami duoti kraujo nepilnamečiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.