Atostogauti neketina, bet kraunasi lagaminus į Braziliją ir JAV

„Atostogauti neketiname“, – choru kartoja svarbiausi šalies vadovai, tačiau jau dabar netrukus krausis lagaminus į Brazilijoje vyksiančias vasaros olimpines žaidynes, Jungtinėse Amerikos Valstijose vyksiantį lietuvių tautinių šokių festivalį.

Šalies vadovai tikina atostogauti nežadantys.
Šalies vadovai tikina atostogauti nežadantys.
L.Graužinienė džiaugėsi rožėmis Gruzijoje.<br>R.Gorbačiovo nuotr.
L.Graužinienė džiaugėsi rožėmis Gruzijoje.<br>R.Gorbačiovo nuotr.
A.Butkevičius mėgsta atostogauti kalnuose.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
A.Butkevičius mėgsta atostogauti kalnuose.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Prezidentė ir šiemet atostogauti neketina.<br>R.Dačkaus nuotr.
Prezidentė ir šiemet atostogauti neketina.<br>R.Dačkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 15, 2016, 5:30 PM, atnaujinta May 21, 2017, 4:27 PM

Vyks į Rio de Žaneirą

Prezidentė šią vasarą, kaip ir ankstesniais metais, lieka ištikima savo tradicijai ir atostogauti neketina, mat atostogų nenumato Lietuvos Respublikos Prezidento įstatymas.

Gėlės, šilauogės, bitės ir knygos – tokius savo laisvalaikio pomėgius yra įvardijusi šalies vadovė, tad veikiausiai ir šiemet ji tam skirs dalį savo laisvalaikio.

Anot prezidentės spaudos tarnybos atstovų, D.Grybauskaitės darbotvarkė vasarą išlieka intensyvi. Birželio pabaigoje šalies vadovė dalyvaus Europos vadovų tarybos susitikime Briuselyje, kuriame bus aptariami Didžiosios Britanijos referendumo dėl narystės ES rezultatai, Europos šalių atsakas besitęsiančiai migracijos krizei, ES ekonomikos, užsienio politikos klausimai.

Liepos mėnesį prezidentė dalyvaus NATO viršūnių susitikime Varšuvoje, kuriame bus priimti mūsų šalies saugumui svarbūs sprendimai. Rugpjūtį D.Grybauskaitė lankysis Vasaros olimpinėse žaidynėse Rio de Ženeire.

„Vasarą numatyti ir šalies vadovės susitikimai su užsienio šalių ambasadoriais, prezidentė taip pat dalyvaus metiniame Lietuvos ambasadorių suvažiavime Vilniuje. Socialinio saugumo užtikrinimą įvardijusi prioritetu, prezidentė vasarą daug dėmesio skirs nacionalinei kampanijai „Už saugią Lietuvą“ – susitiks su bendruomenėmis, nevyriausybinėmis organizacijomis, savivaldos atstovais visoje Lietuvoje“, – rašoma spaudos tarnybos naujienų portalui lrytas.lt pateiktame atsakyme.

Laukia kelionė į Mongoliją

Premjero Algirdo Butkevičiaus šių metų atostogos kol kas dar nėra suplanuotos – bent jau taip tvirtina jo atstovai. Pernai A.Butkevičius su žmona liepos mėnesį atostogavo Šveicarijos kalnų mieste Cerma, o šių metų pradžioje premjeras porą savaičių ilsėjosi Dominikos Respublikoje.

Anot premjero atstovės Evelinos Butkutės-Lazdauskienės, kol kas premjero darbotvarkėje planuojami keli vizitai į užsienį, tačiau konkretus jo dalyvavimas bus patvirtintas artėjant renginiams.

„Preliminariai galima sakyti, kad liepos mėnesį planuojamas Europos ir Azijos lyderių susitikimas Ulan Batore, Mongolijoje, tai formatas, jungiantis Azijos ir Europos valstybes (be Europos Sąjungos valstybių, dalyvauja ir Norvegija, Šveicarija). Dar 2008 m. Algirdui Butkevičiui vadovaujant Susisiekimo ministerijai buvo inicijuotas pirmo ASEM transporto ministrų susitikimo organizavimas“, – teigė ji ir pridūrė, kad rugpjūtį premjeras keltina dalyvauti neformaliame Latvijos, Estijos ir Lietuvos premjerų susitikime Latvijoje. Taip pat, kaip ir prezidentė, rugpjūčio 18-24 d. premjeras planuoja vykti į olimpines žaidynes Rio de Žaneire.

Iki vasaros pabaigos premjero susitikimai Lietuvoje su užsienio valstybių ar jų vyriausybių vadovais kol kas nėra numatyti.

L.Graužinienė ilsėsis su šeima

Oficialiai atostogauti neketina ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, bet ji atvira – laisvalaikio šiek tiek bus: „Bus truputį laisvesnio laiko po sesijų. Jokių kelionių neplanuoju, darbe būsiu ne tokiu režimu, kaip sesijų metu, yra ką veikti – susikaupė ūkinių klausimų, kuriuos reikia išspręsti. Rugpjūčio pabaigoje darbai vėl bus intensyvūs, juk rudenį laukia rinkimai.“ 

L.Graužinienė teigė, kad laisvesnį laiką praleis su vaikais: „Noriu jiems skirti daugiau laiko, pabūti kartu, pabendrauti. Geriausiai pailsiu namų aplinkoje, mėgstu kartu nuveikti vieną kitą gerą darbą namams.“ 

Daug simpatijų socialiniame tinkle „Facebook“ sulaukė L.Graužinienės nuotrauka prie rožių krūmo, bet rožės, kaip paaiškino pati Seimo pirmininkė, taip žydi ne Lietuvoje: „Ši nuotrauka daryta Lietuvos ambasados Gruzijoje kiemelyje, ją padarė Rosvaldas Gorbačiovas, kuris turi menininko gyslelę. Ten rožių žydėjimas jau buvo į pabaigą, bet gražių akimirkų bendraujant su tautiečiais užfiksuoti tikrai pavyko.“

Pašnekovė teigė birželio pabaigoje išvykstanti į Jungtines Amerikos Valstijas – lankysis Vašingtone ir Baltimorėje, kur jos laukia labai daug įvairių susitikimų. „Rugpjūtį vyks tradicinis Šiaurės Baltijos šalių parlamento pirmininkų susitikimas. Teks lankytis Estijoje ir Latvijoje.“ Viešėdama JAV L.Graužinienė lankysis ir lietuvių tautinių šokių festivalyje.

Paklausta, ar laukiama Lietuvoje svarbių užsienio delegacijų, Seimo pirmininkė tikino, kad sutikimų numatyta, o ir netikėtus svečius ji būtinai priimsianti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.