L. Graužinienė apie V. Gapšį: „Man čia daug neaiškumų“

Savaitės pradžioje Generalinė prokuratūra pranešė, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis įtariamas Darbo partijos atstovui Seime Vytautui Gapšiui davęs 25 tūkst. eurų kyšį. Pats V. Gapšys apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sakė, kad „MG Baltic“ ir V. Gapšio byla jai kelia daug neaiškumų.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sakė, kad „MG Baltic“ ir V. Gapšio byla jai kelia daug neaiškumų.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Žinių radijas“

Jun 15, 2016, 8:53 AM, atnaujinta May 21, 2017, 5:33 PM

Trečiadienį „Žinių radijuje“ Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sakė, kad nuo tada, kai paskelbta, kad jis galėjo imti kyšį iš „MG Baltic“ koncerno, pasikalbėti su V. Gapšiu galimybės ji neturėjo.

„Kai visa tai vyko. Buvau išvykusi į komandiruotes. Dabar arba pirmininkauju, arba prasilenkiam“, – sakė L. Graužinienė.

Tiesa, Seimo pirmininkė prisipažino, kad iš viešumoje pateiktos informacijos jai nėra aišku, kuo grindžiami V. Gapšiui mesti kaltinimai.

„Lyg galima suprasti paėmus tą kyšį, po to – nepaėmus. Lyg nuolaidą gavus vienoje iš televizijų, kiek aš suprantu. Iš tiesų, tai man nelabai suprantami dalykai“, – apie korupcijos skandalą kalbėjo L. Graužinienė.

Ji sakė, kad privatus ūkio subjektas turi teisę derėtis dėl įvairių nuolaidų su savo klientais, tad Seimo pirmininkė sakė čia jokių nusikaltimų neįžvelgianti.

„Apie tai, kad buvo kalbėta, kad yra daromas poveikis, tai jei yra faktų, aš ginčytis negaliu. Bet tų faktų viešojoje erdvėje kol kas nėra“, – sakė L. Graužinienė.

Seimo vadovė pasakojo, kad pati atidžiai peržiūrėjo visus įstatymus, kurie buvo priimami rudens sesijoje ir tikrai nemačiusi nei vieno įstatymo, dėl kurio būtų galima buvę tartis. „Tai buvo eiliniai įstatymai, eilinės įstatymo pataisos, dėl kurių visi turėjo savo nuomones, visos frakcijos turėjo įvairias nuomones.

Darbo partijos frakcija dažniausiai balsuoja taip, kaip yra suderinama koalicijoje“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Loreta Graužinienė sakė, kad kol kas visa susidariusi situacija jai kelia labai daug neaiškumų, tad ji mano, kad geriausia būtų palaukti, kol paaiškės daugiau faktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.