Mero svajonė – statutinis miestas

Alytaus meras Vytautas Grigaravičius, regis, kartais pamiršta, kad jau nebedirba policijos generaliniu komisaru, o alytiškiai norėtų turėti daugiau laisvių nei policininkai tarnybos metu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2016, 7:50 AM, atnaujinta May 21, 2017, 3:31 PM

Antai tik patvirtinus naująsias miesto tvarkymo ir švaros taisykles apsižiūrėta, kad jose užkoduotas draudimas kaitintis saulėje, o nepaklusniesiems gresia net 500 eurų bauda. Galima pamanyti, kad tai ne Dzūkijoje, o kokioje nors gūdžioje islamiškoje valstybėje galiojančios taisyklės.

Alytaus valdžia suskubo aiškinti, kad nesusipratimas įvyko nevykusiai ant popieriaus išdėsčius mintį, ir pažadėjo šį punktą ištaisyti, tačiau taisyklėse galima rasti ir daugiau įdomybių.

Pavyzdžiui, uždrausta gaudyti ir naikinti mažąją fauną. Kas ta mažoji fauna, kiekvienas žmogus turbūt supranta savaip. Žudyti voveres ar ežius tikrai būtų šventvagiška. Tačiau gal nuo šiol Alytuje nebegalima traiškyti uodų, blusų ir utėlių?

Kol Alytaus politikai laužo galvą, kaip sukurti visiems suprantamas ir su sveika nuovoka neprasilenkiančias taisykles, V.Grigaravičius dar kartą privertė suklusti pavaldinius – paprašė nekabinti amžinąją meilę simbolizuojančių spynų ant pėsčiųjų ir dviratininkų tilto turėklų.

Pasak mero, spynos pažeidžia apsauginę dangą, greičiau atsiranda korozija ir turėklai greitai ims rūdyti. Susirūpinimas miesto turtu pagirtinas, tačiau galbūt reikėjo pasirūpinti ir padoresniais tilto turėklais.

Tarkime, ant Paryžiaus ir Prahos tiltų įsimylėjėliai spynas kabina jau porą šimtmečių, bet neteko girdėti, kad šiems statiniams dėl korozijos grėstų griūtis.

Vis dėlto alytiškiai turi vilties, kad ekskomisaro neapsvaigins noras dar papildyti draudimų sąrašą ir, pavyzdžiui, kaip Šiaurės Korėjoje, matuoti moterų sijono ilgį, kontroliuoti batų formą ir net šukuosenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.