Parlamentarai uždraudė priekabiauti dėl lyties

Seimas ketvirtadienį į

Parlamentarai pataisai priešinosi, nors draudimas priekabiauti dėl lyties įrašytas į Lygių galimybių įstatymą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Parlamentarai pataisai priešinosi, nors draudimas priekabiauti dėl lyties įrašytas į Lygių galimybių įstatymą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2016, 10:56 AM, atnaujinta May 21, 2017, 3:01 PM

Už pataisas, kurios uždraudžia priekabiavimą, įtvirtina nediskriminaciją dėl lyties, balsavo 56 Seimo nariai, keturi buvo prieš ir 39 Seimo nariai susilaikė. Už vieningai balsavo socialdemokratai ir liberalai, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija susilaikė, taip pat susilaikė konservatoriai, išskyrus penkis parlamentarus. „Darbiečių“ ir „tvarkiečių“ balsai pasiskirstė abejose pusėse.

Pataisyti Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymą, kad į jį būtų grąžinta iki 2014 metų galiojusi nuostata, draudžianti ne tik seksualinį priekabiavimą, bet ir priekabiavimą dėl asmens lyties darbo vietoje, Vyriausybė siekė nuo praėjusių metų.

Pagal pataisas, darbdavys turės imtis priemonių, kad darbuotojas nepatirtų priekabiavimo ir seksualinio priekabiavimo. Taip pat dėl teisinio aiškumo nustatoma, kad diskriminacija dėl lyties apimtų ir moterų diskriminaciją dėl nėštumo ir motinystės (gimdymo ir vaiko žindymo).

Europos Komisija pernai yra pradėjusi prieš Lietuvą pažeidimų procedūrą dėl vilkinimo vykdyti ES direktyvas.

Lietuvos parlamente vis neužtekdavo balsų pataisai priimti. Pastarąjį kartą dėl projekto balsuota gegužės pradžioje, tuomet jis grąžintas tobulinti. Parlamentarai pataisai priešinosi, nors draudimas priekabiauti dėl lyties įrašytas į Lygių galimybių įstatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.