Aukščiau už V.Tomaševskį, bet žemiau už L.Graužinienę. Kas?

Įtarimų dėl kyšio prislėgtas buvęs Liberalų sąjūdžio vedlys Eligijus Masiulis per mėnesį pasiekė reitingų lentelės dugną. Iki korupcijos skandalo buvęs vienas populiariausių šalies politikų atsidūrė tarp nepalankiausiai vertinamų visuomenės veikėjų.

E.Masiulis kratosi jam mestų įtarimų, bet gyventojai šiam politikui jau atsuko nugarą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Masiulis kratosi jam mestų įtarimų, bet gyventojai šiam politikui jau atsuko nugarą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lenkų rinkimų akcijos lyderis V.Tomaševskis neužleidžia labiausiai nepalankiai vertinamo šalies politiko pozicijų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lenkų rinkimų akcijos lyderis V.Tomaševskis neužleidžia labiausiai nepalankiai vertinamo šalies politiko pozicijų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 17, 2016, 4:18 PM, atnaujinta Feb 21, 2019, 12:16 PM

Iš Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų dėl skandalo pasitraukęs E.Masiulis jau nėra įtrauktas į naujausią visuomenės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ birželio pradžioje atliktą apklausą, kuri šeštadienį bus skelbiama „Lietuvos ryte“.

Bet apklausos dalyviams užduodant tradicinį klausimą apie palankiai ir nepalankiai vertinamus politikus, dar buvo paminėta ir E.Masiulio pavardė. „Buvo smalsu sužinoti, kaip korupcijos skandalas atsiliepė vienam populiariausių šalies politikų“, – sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Gegužę atlikta apklausa jau signalizavo pavojų liberalams, nors korupcijos skandalas driokstelėjo paskutinėmis apklausos dienomis. Tada iš ketvirtosios pozicijos E.Masiulis smuktelėjo į septintąją.

Buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį gegužės 5-13 dienomis atliktoje apklausoje palankiai dar vertino 32,1 proc. respondentų, o nepalankiai – 28,7 proc. Iki skandalo E.Masiulio veiklą palankiai vertino 43,1 proc. apklaustųjų, o nepalankiai – 21,6 proc.

Bet įtarimai dėl iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio paimto kyšio viską apvertė ir E.Masiulis liuogtelėjo tarp prasčiausiai vertinamų veikėjų.

Anot V.Gaidžio, birželį atliktoje apklausoje šio politiko veiklą neigiamai vertino 57,2 proc. apklaustųjų. Palankiai jo atžvilgiu buvo nusiteikę 10,7 proc. gyventojų. 

E.Masiulis gali nebent guostis, kad Lenkų rinkimų lyderis Valdemaras Tomaševskis vis dar yra žemiau. Europarlamentaro veiklą nepalankiai vertina 58,6 proc. gyventojų.

Pirmą kartą E.Masiulį aplenkė ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, kurios veiklą nepalankiai birželį įvertino 53,9 proc. apklausos dalyvių (palankiai – 16,8 proc.).

Birželį kiek nusileido ir naujojo Liberalų sąjūdžio lyderio Remigijaus Šimašiaus žvaigždė. Naujausioje apklausoje nepalankiai Vilniaus mero veiklą vertino 26,6 proc. apklausos dalyvių, nors prieš mėnesį tokių buvo 19,5 proc.

Daugiau jubiliejinės – 200-osios – apklausos rezultatų – rytdienos „Lietuvos ryte“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.