Du neis, dvi neis, bet jie ir jos eis

Vilniaus meras R.Šimašius šią savaitę turėjo istorinę galimybę pasiųsti pasauliui žinią, kad Lietuvos sostinė – modernus miestas, ir įsiminti ne tik tyra kūdikiška šypsena.

Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

Jun 17, 2016, 10:33 AM, atnaujinta May 21, 2017, 12:44 PM

Dar pirmadienį meras taip ir ketino padaryti: elektroniniu paštu atsiuntė pranešimą Lietuvos gėjų lygai, kad dalyvaus jų rengiamose eitynėse Gedimino prospektu.

Apstulbę gėjai jau rengėsi pasiūlyti narsiajam merui išrėžti kalbą, bet greitai gavo kitą žinią: R.Šimašius negalės dalyvauti eitynėse dėl asmeninių priežasčių – švęs savo dukters gimtadienį.

Ar įmanoma logiškai paaiškinti tokį mero blaškymąsi? Žinoma! Jei dėl Hamleto dvejonių verda aistros jau keturis šimtmečius, su meru daug paprasčiau. Mat pirmadienį pasaulis buvo sukrėstas žinios apie žudynes JAV gėjų klube, atrodė, kad tapo neabejingi ir Lietuvos žmonės, bet po dienos buvo paskelbtos visiškai priešingos nuomonių apklausos. O tie gėjų nemėgstantys žmonės – juk rinkėjai, o R.Šimašius – juk į reitingų duobę krintančių liberalų vedlys.

Tuo metu premjero A.Butkevičiaus atstovai eitynių organizatoriams pranešė, kad Vyriausybės vadovas jų renginyje irgi nedalyvaus. Ne todėl, kad rūpinasi socialdemokratų reitingais, o dėl svarbaus partijos narių sąskrydžio, apie kurį iki šiol mažai kas žinojo.

Seimo pirmininkė „darbietė“ L.Graužinienė, pasirodo, šeštadienį taip pat turinti neatidėliotinų – šeiminių – reikalų, o štai šalies vadovės D.Grybauskaitės atstovai informavo, kad prezidentė jokiose eitynėse nedalyvauja, nors ne visai atmintį praradusieji dar prisimena, kaip ji pernai žygiavo Paryžiuje po ten įvykdytų žudynių.

Nieko tokio – vietoj Lietuvos valdžios atstovų eitynėse „Už lygybę“ dalyvaus dvi Švedijos ministrės, Europos Parlamento vicepirmininkė, aštuonių valstybių ambasadoriai Lietuvoje, o JAV ambasados darbuotojai nutarė žygiuoti atskira kolona.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.