Kapčiamiestis savo gimtadienį švęs trankiai

Į smagų 500 metų gimtadienį svečius kviečia Kapčiamiestis (Lazdijų r.), įsikūręs pačiame Lietuvos pakraštyje, tiktai keli kilometrai nuo Lenkijos ir Baltarusijos.

Kapčiamiesčio seniūnas V.Dambrauskas visus kviečia į jubiliejinę šventę.
Kapčiamiesčio seniūnas V.Dambrauskas visus kviečia į jubiliejinę šventę.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

Jun 17, 2016, 10:33 AM, atnaujinta May 21, 2017, 12:44 PM

„Parengėme tokią šventinę programą, kuri bus įdomi visiems jubiliejinio gimtadienio dalyviams. Neįprastos sporto varžybos, įvairios muzikos atlikėjai, chorai, diskoteka, folkloro dainininkės kraštietės Veronikos Povilionienės su draugais koncertas ir kitos pramogos“, – sakė seniūnas Vidmantas Dambrauskas.

Šventiniai renginiai prasidės penktadienio popietę, o jų pabaigą šeštadienio vidurnaktį paskelbs fejerverkai.

Šiandien 14 valandą Emilijos Pliaterytės mokyklos stadione sporto mėgėjai išbandys tinklinį su neįprastai dideliu kamuoliu, dalyvaus ir petankės, smiginio, vinių kalimo į trinką ir kitose varžybose, dalyvaus orientaciniame žygyje po Kapčiamiestį, o apdovanojimų ceremoniją pradės pasaulio aviamodeliuotojų čempiono Donato Paužuolio pasirodymas.

Vakaro linksmybes kurs hiphopo ir improvizacijos meistrų grupė, pakviesianti ir į diskoteką, kurią nušvies fakyrų ugnies šou.

Antra šventės diena prasidės konferencija siekiant prisiminti gimtinės istoriją, menančią Lietuvos didįjį kunigaikštį Žygimantą Augustą, jo padovanotose žemėse Kapčiamiestį įkūrusį Sidorą Kapočių ir po to valdžiusius didikus Oginskius, Tiškevičius, Masalskius bei kitus, čia palaidotą 1831-ųjų sukilimo dalyvę E.Pliaterytę, kompozitorių ir vargonininką Česlovą Sasnauską.

Į bendras visų seniūnijos kaimų eitynes susiburs ir visos mokyklos abiturientų laidos.

Kapčiamiesčio stadionas pavirs koncerto arena – joje pasirodys septyni chorai, susirinkę į keturiasdešimtmetį švenčiantį Č.Sasnausko chorų festivalį, V.Povilionienė su draugais, grupės DAR, „Saulės kliošas“.

Kapčiamiesčio 500 metų jubiliejaus šventė. Birželio 17 d. 16 val. Mokyklos stadionas.

Birželio 18 d. 9 val. 30 min.–23 val. Įvairios vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.