Sujudo: dėl sekso šalia kūdikio siūlo pradėti ikiteisminį tyrimą

Žiniasklaidoje aprašytas įvykis, kai viešame parke Portugalijoje buvo nufilmuota greta mažametės mergaitės besimylinti pora, sukėlė daug diskusijų. Tačiau žibalo į ugnį įpylė ne kas kitas, o mūsų tautiečiai.

Lietuvoje prie kūdikio besimylėjusiai porai siūlo pradėti ikiteisminį tyrimą.
Lietuvoje prie kūdikio besimylėjusiai porai siūlo pradėti ikiteisminį tyrimą.
Lietuvoje šalia kūdikio besimylėjusiai porai siūlo pradėti ikiteisminį tyrimą.
Lietuvoje šalia kūdikio besimylėjusiai porai siūlo pradėti ikiteisminį tyrimą.
Daugiau nuotraukų (2)

Modesta Gaučaitė

Jun 17, 2016, 5:32 PM, atnaujinta May 21, 2017, 11:25 AM

Pasirodžius portugalų įrašui, į redakciją kreipėsi moteris, kuri sakė viename iš internetinių forumų pamačiusi nuorodą į vaizdo įrašą. Įraše, patalpintame suaugusiems skirtoje interneto svetainėje, matyti besimylinti lietuviškai kalbanti pora, o šalia jų – kūdikis.

Šiuos vaizdo įrašus, sprendžiant iš anketos, įkėlė ta pati moteris, kuri santykiavo su vyru. Suaugusiesiems skirtoje svetainėje viešai prieinamas ir jos profilis. Tai 29-erių vilnietė. Anketoje ji tvirtina turinti vaikų ir su jais gyvenanti. Ją domina seksualinės pažintys. Anketoje ji išvardijo mėgstamiausias sekso pozas.

Viena ranka tenkino partnerį, kita – supo vaiką

Kaip rašyta anksčiau, lietuviškoji sekso scena įžūlumu gerokai pranoko Portugalijoje nufilmuotą porą. Sekso ištroškusios lietuvių poros vaizdo medžiagoje matyti, kaip jie sugeba tuo pačiu metu vienas kitą tenkinti ir kartu supti vežimėlyje verkiantį kūdikį.

Be to, lietuvė, tenkinanti vyrą oraliniu būdu, net kreipėsi į kūdikį prikišdama, kodėl jis jai spardo nugarą ir, supraskite, trukdo mylėtis.

Po šių moters žodžių kūdikis toliau krykštavo ir gugavo. Pora, nekreipdama dėmesio į vaiko guvumą, toliau filmavo lytinį aktą, o vyras ėmė prašyti moters nesiliauti jo tenkinti, gyrė ją.

Lytinių santykių filmavimo iniciatorius po kurio laiko pats ėmė tenkinti savo partnerę. Ji bandė atsisakyti teigdama, kad vaikas nemiega, todėl to daryti nevertėtų, bet vis dėlto sutiko ir leidosi būti tenkinama.

Filmuko trukmė – septynios minutės. Nuo pat pradžios, kai jis buvo pradėtas filmuoti iki pabaigos, kelių mėnesių kūdikis nemiegojo. Nors jis nebuvo filmuojamas, kadre pasirodė tik keletą kartų, vis dėlto jo gugavimas neleido abejoti, kad jis visą laiką buvo greta besimylinčios poros.

Ta pati vartotoja pasidalijo ir kita filmuota medžiaga. Joje matyti, kad vyras tuo pačiu metu ranka tenkina partnerę ir koja supa vežimėlyje žaidžiantį ir dažnai pravirkstantį kūdikį.

Svarbu nustatyti asmenis

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovai teigė, kad svarbiausia teisėsaugos institucijoms nustatyti asmenis, pradėti ikiteisminį tyrimą ir informuoti savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrių.

Šis skyrius vertintų tėvų gebėjimą tinkamai rūpintis vaiku ir atitinkamai imtųsi veiksmų. „Jie galėtų inicijuoti socialinių paslaugų, jei reikalinga, psichologinės pagalbos tiekimą, pozityvios tėvystės, socialinių įgūdžių lavinimo grupes“, – kalbėjo tarnybos atstovai.

Jie sakė, kad kiekviena šeima – unikali. Šeimų gyvenimo sąlygos, gebėjimai, įgūdžiai skiriasi. Todėl, atstovų nuomone, vienareikšmiško atsakymo, tinkančio šiai situacijai, nėra. „Tik ištyrus situaciją galima daryti išvadas, atitinkamai inicijuoti pagalbą bei, jei reikia, taikyti drausmines priemones“, – teigė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovai.

Policija: „Tai – mažamečio asmens tvirkinimas“

Policijos departamentas patvirtino, kad toks elgesys gali būti vertinamas kaip įžūlus elgesys viešoje vietoje ir už tokį elgesį asmenys gali būti baudžiami pagal Baudžiamojo kodekso 284 str.

Jis numato, kad dėl viešosios tvarkos pažeidimo nusikaltusiems asmenims skiriami viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėjimas iki dvejų metų.

„Manome, kad tokie veiksmai savo vaikų akivaizdoje taip pat gali būti kvalifikuojami kaip mažamečių vaikų tvirkinimas (Baudžiamojo kodekso 153 str. ), nes pagal Lietuvos Aukščiausiojo Teismo išaiškinimą, mažamečio asmens tvirkinimas gali būti padaromas įvairiomis formomis, pavyzdžiui, demonstruojant mažamečiui lytinius organus, jį nurengiant, glostant vaiko kūną ar jo lytinius organus, prašant glostyti kaltininko lytinius organus, taip pat ir lytiškai santykiaujant ar tenkinant lytinę aistrą mažamečio akivaizdoje ir pan.“, – teigė policijos departamento atstovai. Policijos departamento pareigūnai patvirtino, kad visa informacija yra perduota atsakingiems pareigūnams ir šiuo metu tikslinamos aplinkybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.