Abiturientai rodė chemijos žinias: dar vienas lengvas egzaminas?

Pirmadienį Lietuvos abiturientai laikė chemijos valstybinį brandos egzaminą. Visoje šalyje, 45-iuose savivaldybių administracijų įsteigtuose centruose, egzaminą laikė 2267 kandidatai.

Abiturientai laikė chemijos egzaminą.<br>123rf.com nuotr.
Abiturientai laikė chemijos egzaminą.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modesta Gaučaitė

Jun 20, 2016, 12:57 PM, atnaujinta May 21, 2017, 5:46 AM

Abiturientai egzamino užduotimis nesiskundė. Vilniaus Simono Daukanto progimnazijoje chemijos egzaminą laikę dvyliktokai sakė, kad užduotys lengvesnės nei praėjusių metų egzaminuose.

„Na, žymiai lengviau nei praeitais metais, žiūrint į užduotis. Bet paskutinės užduotys truputį išgąsdino“, – sakė abiturientas Edgaras.

Vaikinas sakė, kad iš visų šiemet laikytų egzaminų, chemijos buvo bene sunkiausias. „Egzaminui ruošiausi spręsdamas praeitų metų užduotis, eidamas į konsultacijas mokyklose, manau, kad pasiruošiau visai gerai“, – kalbėjo mediciną norintis studijuoti abiturientas.

Jis pasakojo, kad daugiausiai laiko praleido prie užduoties, kurioje reikėjo apskaičiuoti chloro oksido jonų koncentraciją baseine.

Šiuolaikinės mokyklos centro abiturientas Rapolas taip pat sakė, kad egzaminas didelių sunkumų nesukėlė: „Temos visos buvo spręsto mokykloje, tokios pačios struktūros kaip visada. Nieko naujo.“

Egzaminą laikęs dvyliktokas sakė, kad palyginus su praėjusių metų egzaminų užduotimis, kurias sprendė besiruošdamas, šiame egzamine buvo daugiau organinės chemijos ir su ja susijusios užduotys buvo tos, prie kurių jam teko praleisti šiek tiek daugiau laiko.

Vilniaus Simono Daukanto gimnazijos abiturientė Greta sakė, kad nors užduotys ir nebuvo labai sunkios, reikėjo atidumo, kad nepridarytų klaidų.

„Man būna, kad lyg ir viską padarau, teisingai, bet įveliu kokią žioplą klaidą ir viską sugadinu. Manau, kad čia reikėjo ypatingai atidžiai viską peržiūrėti“, – kalbėjo mergina.

Jai, kaip ir Edgarui reikėjo ilgiau pasėdėti prie užduoties su baseinu. Tiesa, Greta sakė, kad jei ir neišlaikys chemijos arba rezultatas bus prastas, nenusimins, nes chemijos stojant jai nereikia, o egzaminą laikė tik dėl to, kad norėjo išbandyti savo žinias.

Tai vienas paskutiniųjų pagrindinės sesijos egzaminų. Ją trečiadienį užbaigs tautinių mažumų gimtųjų kalbų egzaminas.

Šiuo metu taip pat vyksta ir stojamieji egzaminai, kuriuos laiko stojantieji daugiausia į menų srities studijų programas. Nuo pirmadienio prasideda ir stojančiųjų į švietimo ir ugdymo studijų programas motyvacijos vertinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.