E. Pašilis prašo Seimo naikinti V. Gapšio teisinę neliečiamybę

Pirmadienį generalinis prokuroras Evaldas Pašilis kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti Seimo narį Vytautą Gapšį baudžiamojon atsakomybėn ikiteisminiame tyrime dėl galimai įvykdytų politinės korupcijos požymių turinčių sunkių nusikaltimų valstybės tarnybai ir valdymo tvarkai.

V.Gapšys gali netekti teisinės neliečiamybės.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
V.Gapšys gali netekti teisinės neliečiamybės.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2016, 12:22 PM, atnaujinta May 21, 2017, 5:46 AM

Prajusią savaitę prokuratūra pranešė, kad „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis už pageidaujamą teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – už atstovaujamam koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, t.y., už įtaką frakcijos Seime nariams ir asmenišką balsavimą Seime, V.Gapšiui galimai tiesiogiai pasiūlė, pažadėjo, susitarė duoti ir davė iš viso 25 000 eurų kyšį.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente organizuojamas ir kontroliuojamas Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdyboje šių metų gegužės mėnesį pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikaltimų: kyšininkavimas, papirkimas, prekyba poveikiu.

Siekiant nustatyti šiam ikiteisminiam tyrimui reikšmingas aplinkybes, Seimo narys V. Gapšys buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas, kuris gali duoti parodymus apie savo paties galimai padarytą nusikalstamą veiką, tačiau šių apklausų metu paaiškinimų nedavė. Todėl šiuo metu visi galimi ir nedraudžiami proceso veiksmai su Lietuvos Respublikos Seimo nariu V. Gapšiu yra atlikti.

Generalinė prokuratūra konstatuoja, kad tolesnis baudžiamasis procesas (ikiteisminis tyrimas) Lietuvos Respublikos Seimo nario V. Gapšio atžvilgiu negalimas negavus Lietuvos Respublikos Seimo sutikimo patraukti šį asmenį baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

„Darbiečių“ lyderis Valentinas Mazuronis sako partijos kolegos V. Gapšio likimo Seimo nariu klausimą kelsiąs tik tuo atveju, jeigu prokurorų įtarimai dėl kyšininkavimo jam pasirodys pagrįsti.

„Prokuroras ne Dievas, jis irgi gali klysti. Aš norėčiau žinoti ne tik apie prokuroro kreipimąsi, bet norėčiau taip pat žinoti, kuo tas kreipimasis remiasi“, – BNS pirmadienį sakė V.Mazuronis.

„Kada bus aišku, kuo kaltinamas arba kuo remiantis tas kreipsimasis yra padarytas, tada spręsime“, – kalbėjo V.Mazuronis.

„Jeigu prokurorai remsis tuo, kad tai yra derėjimasis dėl nuolaidų, kas yra normalu komercinėje veikloje, tai bus vienas vertinimas. Jeigu bus kokie nors pagrindimai prielaidų kitokie, bus kitoks vertinimas“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.