Iš D.Grybauskaitės komandos traukiasi dar vienas patarėjas

Prezidentūrą palieka šalies

D.Grybauskaitės komandą palieka patarėjas R.Vaisbrodas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Grybauskaitės komandą palieka patarėjas R.Vaisbrodas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2016, 3:33 PM, atnaujinta May 21, 2017, 5:09 AM

Jo pareigas perims Nerijus Aleksiejūnas, iki šiol užsienio politikos patarėjų grupėje kuravęs Europos Sąjungos politikos klausimus.

Prezidentūra praneša, kad N.Aleksiejūnas daugiau nei 15 metų dirba užsienio reikalų srityje, turi didelę darbo su ES institucijomis patirtį, yra dirbęs Užsienio reikalų ministerijos ES departamento direktoriaus pavaduotoju, ministru patarėju ir antruoju sekretoriumi Lietuvos nuolatinėje atstovybėje ES, buvo deleguotu nacionaliniu ekspertu Europos Komisijoje.

Tarptautinių santykių magistro laipsnį N.Aleksiejūnas įgijo VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

Vienerius metus prezidentės vyriausiuoju patarėju užsienio politikos klausimais dirbęs R.Vaisbrodas pareigas palieka savo noru, dėl asmeninių priežasčių.

R.Vaisbrodas bus siūlomas į Liberalų sąjūdžio atsakingojo sekretoriaus postą. R.Vaisbrodas pakeis Raimondą Imbrasą, atsakingojo sekretoriaus pareigose dirbusį septynerius metus. 

„Dabar Liberalų sąjūdžiui yra toks metas, kai verta ir atsinaujinti, ir vadybinius sugebėjimus į aukštesnį lygmenį pakelti, ir užtikrinti, kad būtų konsolidacija ir naujos idėjos“, – BNS pirmadienį sakė R.Šimašius. 

Jis teigė, kad R.Vaisbrodas naujose pareigose „puikiai galės įgyvendinti šiuos uždavinius, nes turi europinės patirties su liberalais dirbti ir yra idėjiškas žmogus“. 

Partijos valdyba R. Vaisbrodo kandidatūrą svarstys birželio 22 d. Kandidatą pasiūlė naujasis liberalų pirmininkas, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.