Galimai kyšį G.Furmanavičiui davęs M.Plūkas: „Niekada nedaviau“

„Nei jis prašė, nei aš jam daviau, nei būčiau davęs, jeigu būtų prašęs“, – įtarimus dėl kyšio davimo neigė Kauno verslininkas Mindaugas Plūkas. Jis portalui lrytas.lt patvirtino, kad antradienį buvo pakviestas į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir „pasikalbėjo“.

Galimai kyšį G.Furmanavičiui davęs M.Plūkas: „Niekada nedaviau“<br>Lryto archyv. nuotr.
Galimai kyšį G.Furmanavičiui davęs M.Plūkas: „Niekada nedaviau“<br>Lryto archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Jun 21, 2016, 5:24 PM, atnaujinta May 21, 2017, 2:13 AM

Antradienį (STT) atliko kratas Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) Kauno skyriuje bei apklausė verslininką M.Plūką. Įtariama, kad tuometis NŽT direktorės patarėjas Gintaras Jonas Fumranavičius provokavo, iš jo reikalavo ir susitarė priimti didesnės negu 250 MGL (9,5 tūkst. eurų) vertės kyšį.

M.Plūkas įtarimus dėl kyšio davimo neigė, tačiau pripažino, kad buvo susitikęs su tuomečiu NŽT Kauno skyriaus direktorės patarėju G.J.Furmanavičiumi: „Susitikau su žmogumi, kurį seniai pažįstu, paklausti, kaip elgtis tokiu atveju, kai man NŽT daro įvairias kliūtis, kadangi jis ten dirbo. Normalus, elementarus susitikimas.“

Paklaustas, ką G.J.Furmanavičius jam patarė, verslininkas paaiškino: „Jis sakė paklausti pas NŽT teisininkus, ką daryti, tuo ir baigėsi susitikimas.“

M.Plūkas tikino, kad po G.J.Furmanavičiaus sulaikymo balandžio pradžioje jie nebendravo. G.J.Furmanavičių jis pažįsta nuo darbo „Žalgirio“ klube laikų.

„Apskritai niekada nedaviau (kyšio). Užtat tiek laiko ir tamposi (žemės nuomos ir statybų reikalai. – Red.), matyt, būčiau dalinęs, tai būčiau seniai pasistatęs ir būtų pamirštas klausimas“, – sakė kaunietis.

Verslininkas pasakojo, kad G.J.Furmanavičiaus patarimo jam prireikė, kai NŽT nepratęsė valstybinio sklypo Donelaičio g. 83 nuomos.

Sklype verslininkas 2000 metais nupirko turto. 2006 metais sklypas M.Plūkui buvo išnuomotas dešimčiai metų. Jis nugriovė turėtą turtą, o jo vietoje pradėjo statyti naują pastatą.

Nuomos sutartis baigėsi šiemet vasario mėnesį, kai statybos jau buvo pradėtos. „Darėme (statinių) projektų įvairiausių, kad tiktų miesto centre. Suderinom su viskuo. Tik gavom leidimą, pradėjom statyt... atrodo, tik pradėk statyt... ir tada jau pasipylė viskas“, – skundėsi M.Plūkas.

Dėl NŽT sprendimo nepratęsti sklypo nuomos jis ketino kreiptis į teismą. „Nuomos sutarties nepratęsė. Iš Vilniaus (NŽT) atsakymo laukėme du mėnesius. Dabar paduosime į teismą, – sakė M.Plūkas. – (Į statybas) investuota daug. Sudarytos sutartys, yra leidimai (statyti), pradėti darbai, technika, įranga.“

Jis vylėsi palankių teismo sprendimų ir kad žemės nuoma jam bus pratęsta 99 metams. „(Nuomos) sutartis turėtų būti pratęsta kaip ir visiem, dabar turbūt 99 metams sudarinėja. Gal kol nebaigtos statybos, pratęsia trims metams?“ – svarstė verslininkas.

M.Plūkas sklypo nuomos nepratęsimą ironiškai vadino valstybės verslu: „Geras valstybės biznis. Parduodi turtą, tampai gumą, neišduodi leidimų, tada vėl iš naujo parduodi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.