Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime – paragauti Eiffelio bokšto

Paragauti Eiffelio bokšto ir Laisvės statulos, sukurti pūkinių debesų instaliaciją, pasigaminti lenktyninį „droną“, prikelti daiktus antram gyvenimui, išmokti suteikti pirmąją pagalbą, šokti lindyhopą, ant pečių užsimesti „Misijos Sibiras“ dalyvio kuprinę, o gal dalyvauti aklame pasimatyme su knyga?

Eiffelio bokštas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Eiffelio bokštas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2016, 2:02 PM, atnaujinta May 21, 2017, 2:44 AM

Šios ir dar daugiau įdomių veiklų liepos 8–10 dienomis vyksiančio Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo (PLJS) dalyvių lauks kūrybinėse ir technologinėse dirbtuvėse. Jas, be kitų, atidarys Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) „LinkMenų fabrikas“, Robotikos mokykla, neįprastas knygynas „Juodas šuo“, maltiečiai, projektas „Misija Sibiras“, lietuviškų suvenyrų gamintojai, atsinaujinančios energetikos ekspertai, lindyhopo šokėjai.

Jau ne pirmą kartą PLJS dalyvausianti Robotikos mokykla kvies kurti pūkinių debesų instaliaciją, kuri naktį skleis įvairiaspalvę šviesą ir suteiks renginiui futuristinę nuotaiką. Čia bus galima išmokti pasigaminti lenktyninį „droną“ ir išbandyti trimatį spausdintuvą. O gal norėtumėte paragauti Eiffelio bokšto arba Laisvės statulos? VGTU siūlys su technologijomis susipažinti visais penkiais pojūčiais – ragaujant, matant, girdint, užuodžiant ir liečiant. Šiose dirbtuvėse laukia unikali galimybė „LinkMenų fabriko“ komandos sukurtos CNC technologijos pagalba atsispausdinti valgomą patinkantį objektą. Čia pat bus galima pasigaminti ženkliuką festivaliui prisiminti ir išbandyti studentų sukurtą elektromobilį.

Organizacijos „Kūrybos kampas 360°“ atstovai atidarys ekodirbtuves „Tai ne šiukšlės“, kuriose mokys daiktus prikelti naujam gyvenimui ar pasigaminti juos iš buityje nebenaudojamų daiktų, antrinių žaliavų ar gamybinių atliekų.

Norintieji pajudėti laukiami lindyhopo pamokose, kurios nukels į praėjusio amžiaus 3-iąjį dešimtmetį, kai prasidėjo svingo muzikos ir šokio bumas. Savo erdvę turės ir tie, kuriems norėsis pabūti ramiau. Slaptas skaitytų knygų knygynas „Juodas šuo“, įkurtas praeitimi alsuojančiame Vilniaus senamiesčio bute, kvies į neįprastą pasimatymą su knyga. Kiekvienas galės vaizdinėmis užuominomis rekomenduoti patikusias knygas kitiems, tuomet jos bus paslėptos į popierinę pakuotę, o rekomendacija bus perteikta koliažais ir patinkančiomis citatomis.

Į festivalį atkeliaus ir projekto „Misija Sibiras“, kurio metu jauni žmonės vyksta į apleistas Sibiro vietoves susitikti su ten tebegyvenančiais lietuvių tremtiniais ir sutvarkyti apleistas mūsų tautiečių kapavietes, atstovai. PLJS dalyviai galės ne tik daugiau išgirsti apie projektą ir apžiūrėti per dešimtmetį sukauptą fotografijų parodą, bet ir užsimesti ant pečių nelengvą ekspedicijos dalyvio kuprinę. Tuo tarpu maltiečiai pamokys, kaip suteikti pirmąją pagalbą, kvies savanoriauti ir iššūkiauti – mesti iššūkį kitam dalyviui arba priimti jau kažkieno sugalvotą.

Jau trečią kartą Prienų rajone, „Harmony park“ teritorijoje, vyksiančiame verslo, mokslo, politikos ir kultūros festivalyje susitiks lietuvių jaunimas iš viso pasaulio. Migracijos informacijos centras „Renkuosi Lietuvą“ konsultuos visus, kuriems po ilgesnio svetur praleisto laiko nelengva apsispręsti grįžti ir bandyti iš naujo įsitvirtinti gimtinėje, nes tenka spręsti daugybę praktinių klausimų bei taikytis prie pasikeitusios situacijos. PLJS dalyviai taip pat galės papildyti „Idėjų banką“ pasiūlymais, kaip padaryti Lietuvą geresne, gražesne ar malonesne vieta grįžti. Geriausios idėjos bus pristatytos Vyriausybei ir bandomos įgyvendinti.

Ar žinojote, kad įsteigti įmonę Lietuvoje galima per dieną ir neišeinant iš namų, o mokestinė aplinka verslui yra viena patraukliausių pasaulyje, klausia VšĮ „Versli Lietuva“ ir jaunųjų profesionalų programa „Kurk Lietuvai“. Jų atstovai kvies į interaktyvų sporto ir žinių žaidimą „Business Hunt“, kuris patvirtins šio proceso paprastumą, pažers idėjų norintiems imtis savo verslo.

Festivalyje veiks ir daugiau kūrybinių bei technologinių dirbtuvių, kurių sąrašą galima rasti renginio tinklalapyje https://pljs.lt/program/dirbtuves/.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.