V.Račkauskas kandidatuos į Seimą su Lietuvos laisvės sąjunga

Seimo rinkimai vyks 2016 metų spalį.

Buvęs policijos generalinis komisaras Visvaldas Račkauskas kandidatuos į Seimą su Artūro Zuoko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais).<br>D. Umbraso nuotr.
Buvęs policijos generalinis komisaras Visvaldas Račkauskas kandidatuos į Seimą su Artūro Zuoko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais).<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2016, 3:25 PM, atnaujinta May 21, 2017, 2:30 AM

Jis kandidatuos vienoje iš Vilniaus vienmandačių apygardų, kurioje bus nuspręsta ir patvirtinta artimiausiame partijos tarybos posėdyje.

„Džiaugiuosi, kad prie mūsų prisidėjo patyręs teisėsaugininkas, kriminalistas, kovotojas su nusikalstamumu“, – partijos pranešime teigia A.Zuokas.

„Turiu didelę patirtį, visą gyvenimą dirbau už teisingesnę ir saugesnę Lietuvą. Savo patirtį ir žinias teisėsaugos srityje galėčiau pritaikyti įstatymų leidyboje“, – savo ruožtu sako V.Račkauskas.

V.Račkauskas, be darbo policijoje, yra ėjęs prezidento Rolando Pakso patarėjo pareigas, dirbęs advokatu.

V.Račkauską su keliais buvusiais kolegomis prokurorai kaltino netinkamai reagavus į Mindaugo Žalimo pranešimą apie Drąsiaus Kedžio planuojamas žudynes Kaune 2009 metų rudenį. V.Račkauskas tuo metu ėjo policijos generalinio komisaro pavaduotojo pareigas. Du teismai pareigūnus išteisino. Išteisinamasis nuosprendis galioja, tačiau jį dar galima skųsti.

V.Račkauskas anksčiau yra sakęs, kad jo atleidimo iš darbo siekė buvęs policijos generalinis komisaras ir buvęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

S.Skvernelis Seimo rinkimuose su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) taip pat kandidatuos Vilniuje.

Seimo rinkimai vyks 2016 metų spalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.