L. Graužinienė gina Darbo kodeksą: „Tai leis daugiau uždirbti“

Seimui patvirtinus naująjį Darbo kodeksą kilo daug diskusijų dėl to, kaip iš tiesų jis paveiks darbo santykius tarp darbuotojų ir darbdavių. Kritikuota, kad po šių dokumento priėmimo buvo sutrumpintos dirbančiųjų atostogos ir darbuotojai taps „tuščių“ sutarčių įkaitais.

L.Graužinienė tiki, kad naujas Darbo kodeksas padės daugiau uždirbti.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
L.Graužinienė tiki, kad naujas Darbo kodeksas padės daugiau uždirbti.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2016, 8:15 AM, atnaujinta May 21, 2017, 1:25 AM

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ viešėjusi Loreta Graužinienė apie Seime patvirtintą Darbo kodeksą sakė: „Seimas labai daug laiko skyrė Darbo kodekso ir kitų teisės aktų nagrinėjimui, diskusijoms. Džiaugiuosi, kad vakar Seimas dirbo kaip niekad draugiškai ir visi kartu priėmė šį dokumentą, atitinkantį lūkesčius ir realijas“.

Paklausta, ar nenutiks taip, kad naujasis Darbo kodeksas paskatins emigraciją, sakė: „Priešingai, kodeksas atveria galimybę daugiau laiko užsidirbti, ką ir daro mūsų tėvynainiai užsienyje – jie uždirba, bet dirba daugiau valandų. Tai bus galimybė lanksčiau prisitaikyti ar ieškoti papildomo darbo.“

Seimo pirmininkė įsitikinusi, kad tik viešojoje erdvėje tvyro negatyvios nuostatos Darbo kodekso pokyčių atžvilgiu, bet iš tiesų naujasis kodeksas įneš daugiau lankstumo į darbuotojų ir darbdavių santykius.

„Prezidentė reagavo į nelogiškas Darbo kodekse priimtas pataisas“, – lakoniškai kalbėjo L.Graužinienė ir pridūrė, kad reikia gilintis į baigtinį Darbo kodekso variantą bei patikino, kad pirmieji metai skirti stebėjimui, kaip veikia nauja sistema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.