A.Sysas: „Darbo kodeksas normalus, kai nepatenkintos abi pusės“

„Mano nuomone, Darbo kodeksas yra normalus tada, kai nepatenkintos abi pusės“, – „Žinių radijuje“ trečiadienio rytą sakė Seimo pirmininkės pavaduotojas, socialdemokratas Algirdas Sysas.

Algirdas Sysas mano, kad Prezidentė viso dokumento nevetuos.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Algirdas Sysas mano, kad Prezidentė viso dokumento nevetuos.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Žinių radijas“

Jun 29, 2016, 9:15 AM, atnaujinta May 20, 2017, 9:41 AM

Politikas sakė, kad tokiu atveju būtų pasiektas balansas, nes kažkur būtų padarytos nuolaidos darbdaviams, kažkur – profesinėms sąjungos, darbuotojų atstovams.

A. Sysas mano, kad naujojo Darbo kodekso priėmimo stadijoje tiek Socialinės apsaugos ir darbo komitetas, tiek Trišalė taryba, tiek ekspertai įdėjo daug darbo ir kodeksas buvęs subalansuotas.

„Po Darbo kodekso priėmimo Seime, žinome tik vieną pusę, kuri skundžiasi, daro didesnius ir mažesniu piketus. O kita pusė sako, kad viskas gerai ir prašo Prezidentės nevetuoti ir mes matome, kad galios išbalansuotos“, – sakė A. Sysas.

„Žinių radijo“ eteryje politikas kalbėjo apie tai, kad svarbu nepamiršti, kad darbo jėgos Lietuvoje ir taip trūksta. „Mano didžiausia baimė, kad patvirtinus tokį Darbo kodeksą, dalis mūsų tautiečių vėl pajudėtų į tą pačią Angliją, Švediją ar Norvegiją. Mano akimis šis Darbo kodeksas pastums dalį žmonių išvažiuoti“, – kalbėjo Seimo pirmininkės pavaduotojas.

Jis pabrėžė, kad naujasis Darbo kodeksas turi būti lankstus, bet taip pat turi garantuoti ir saugumą abiem pusėm.

„Dauguma priėmė sprendimą, kad jis reikalingas. Viskas priimta, bet šiuo atveju matau, kad neatsižvelgiant į komiteto nuomonę, padaryti pačio Seimo skuboti sprendimai. Faktiškai Seimas išreiškė nepasitikėjimą Socialinių reikalų ir darbo komiteto darbu, nors jis dirbo ištįsą žiemos periodą“, – pasakojo Algirdas Sysas.

Paklaustas ar mano, kad prezidentė vetuos naująjį Darbo kodeksą, politikas sakė, kad mano jog šalies vadovė vetuos ne visą dokumentą, o kai kuriuos jo straipsnius, kurie atrodo kontraversiški ir kuriuose, kaip jis sakė, yra persistengta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.