„Geridarbai.lt“: 10 kartų daugiau paraiškų nei 2010 metais

Lietuviai tampa drąsesni ir atkakliau siekia savo svajonių. Tuo per šešerius metus įsitikino „SMScredit“ inicijuoto paramos projekto „Geridarbai.lt“, padedančio įgyvendinti Lietuvos bendruomenių idėjas, komanda. Šiandien konkursas sulaukia dešimt kartų daugiau dėmesio nei 2010 m., kai paraiškas dalyvauti projekte teikė pirmosios bendruomenės.

„Geridarbai.lt“ siekia skatinti sporto, kultūros, mokslo ir švietimo bei aplinkosaugos iniciatyvas.<br>Geridarbai.lt nuotr.
„Geridarbai.lt“ siekia skatinti sporto, kultūros, mokslo ir švietimo bei aplinkosaugos iniciatyvas.<br>Geridarbai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2016, 10:52 AM, atnaujinta May 20, 2017, 4:24 AM

„Pirmiausia, skirdami paramą, padėjome Tauragės moksleivių kultūros centrui ugdyti laisvą, kūrybišką ir atvirą jauną žmogų. Vėliau prisidėjome prie gyvenimo sąlygų gerinimo beglobiams gyvūnams. Kiekvieną mėnesį plėtėsi iniciatyvų spektras, didėjo paraiškų skaičius ir aplinkinių susidomėjimas. Šiandien matome, kad per vienerius metus gaunamų paraiškų skaičius išaugo net 10 kartų“, – džiaugiasi „SMScredit.lt“ marketingo vadovė Justina Kindurytė. Prieš kelerius metus startavusi interneto svetainė www.geridarbai.lt, kurioje visi norintys gali atiduoti balsą už savo favoritų iniciatyvą, keturis kartus padidino bendruomenių susidomėjimą paramos projektu. 2015 metais dalyvių skaičius išaugo dvigubai lyginant su 2014 m.

„Norėjome, kad projektas būtų atviras ne tik dalyviams, bet ir jų bičiuliams, artimiesiems, kolegoms, todėl nusprendėme, kad už geriausias iniciatyvas balsuoti gali kiekvienas norintis. Šis žingsnis atnešė teigiamų pokyčių – vis daugiau bendruomenių ėmė teikti paraiškas, siekdamos laimėti finansavimą savo idėjos įgyvendinimui“, – pasakoja J.Kindurytė.

Nuo 2010 metų „Geridarbai.lt“ sulaukė daugiau nei 200 paraiškų, skirtų teigiamam pokyčiui sporto, kultūros, mokslo ir švietimo bei aplinkosaugos srityse. Šiais metais projekto organizatoriai pastebi ne mažesnį susidomėjimą.

„Šis projektas it virusas ritasi per Lietuvą ir suteikia drąsos įgyvendinti dažnu atveju jau seniai brandintas idėjas. Bendruomenės vienijasi, mokosi ir tampa vis labiau atsakingos už jas supančią aplinką. Projekto pradžioje norėjome parodyti, kad kiekvienas gali inicijuoti pokyčius, tad norėjosi tokius žmones padrąsinti ir suteikti jiems palaikymą. Šiandien matome to rezultatus – pastaruosius metus paraiškų skaičius auga dvigubai, to tikimės ir 2016 metais“, – apie ateities planus kalba „Smscredit.lt“ marketingo vadovė.

„Geridarbai.lt“ siekia skatinti sporto, kultūros, mokslo ir švietimo bei aplinkosaugos iniciatyvas. Kiekvieną mėnesį konkurso organizatoriai iš bendruomenių siūlomų idėjų atrenka vidutiniškai 8 geriausias. Vėliau projektų pergalę lemia viešasis balsavimas internetinėje svetainėje, kur visuomenės atstovai atiduoda savo balsus labiausiai patikusioms iniciatyvoms.

Daugiausia simpatijų sulaukę projektai gauna iki 3000 eurų. Vienam projektui skiriama maksimali suma siekia 1500 eurų. „Geridarbai.lt“ iniciatyva per visą savo veiklos laikotarpį padėjo įgyvendinti daugiau nei 100 bendruomenių idėjas ir iš viso joms skyrė daugiau nei 150 000 eurų.

Paramos programa „Geridarbai.lt“ – tai „SMScredit.lt“ iniciatyva rengiamas ilgalaikis projektas, kurio pagrindinis tikslas – padėti įgyvendinti geras ir gražias idėjas. Pelno nesiekiančios organizacijos savo projekto idėją kviečiamos pateikti internetiniame puslapyje www.geridarbai.lt. Projekto naujienas kviečiama sekti ir socialiniame tinkle „Facebook“: www.facebook.com/projektasgeridarbai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.