1 euro vertės šmeižto byla

Ar Seimo narė konservatorė Agnė Bilotaitė pažemino socialdemokratų lyderio premjero Algirdo Butkevičiaus garbę ir įžeidė jo orumą? Tai turėtų paskelbti teismas.

Ar Seimo narė konservatorė Agnė Bilotaitė pažemino socialdemokratų lyderio premjero Algirdo Butkevičiaus garbę ir įžeidė jo orumą? Tai turėtų paskelbti teismas.<br>V. Balkūno ir T. Bauro nuotr.
Ar Seimo narė konservatorė Agnė Bilotaitė pažemino socialdemokratų lyderio premjero Algirdo Butkevičiaus garbę ir įžeidė jo orumą? Tai turėtų paskelbti teismas.<br>V. Balkūno ir T. Bauro nuotr.
Parlamentarė A.Bilotaitė ginasi nuo premjero A.Butkevičiaus kaltinimų.<br>T.Bauro nuotr.
Parlamentarė A.Bilotaitė ginasi nuo premjero A.Butkevičiaus kaltinimų.<br>T.Bauro nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 1, 2016, 9:01 AM, atnaujinta May 20, 2017, 4:47 AM

„Tiek ieškovas, tiek aš esame politikai. Visi suprantame, kad politikų kritikos ribos yra platesnės. Aš išsakiau savo nuomonę apie viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją.

Tai nebuvo teiginys, tai buvo mano pačios nuomonė. Nemanau, kad savo pasakymu ką nors įžeidžiau. Buvo išsakyta abejonė, kad premjero žentas galėjo įsigyti akcijų už žemesnę nei rinkos kainą.

Aš šį ieškinį traktuoju kaip bandymą išgąsdinti, kad ateityje bijočiau pareikšti savo nuomonę. Tai demokratinėje valstybėje nėra normalu. Politinė kova neturėtų būti perkeliama į teismą“, – vakar Vilniaus miesto apylinkės teisme kalbėjo A.Bilotaitė.

A.Butkevičius į civilinės bylos posėdį neatvyko, jam teisme atstovauja advokatas Linas Blažulionis. Seimo narė posėdyje dalyvavo su advokatu Kristijonu Paliučiu.

Vilniaus miesto apylinkės teismas savo sprendimą šioje byloje turėtų paskelbti liepos 20-ąją.

Premjeras konservatorę apskundė dėl kalbų apie jo žento Evaldo Vaitasiaus verslą, iš kurio kilus skandalui pastarasis pasitraukė. Ieškinyje nurodoma, kad parlamentarė paskleidė tikrovės neatitinkančią, ieškovo garbę ir orumą žeminančią informaciją.

A.Butkevičius teismui skundžiasi dėl A.Bilotaitės teiginių pernai lapkritį televizijos laidoje: „Premjero žentas dovanų gauna akcijų“ ir „... mes matome žento istoriją – mes matome akcijų dovanojimą, aš matau kyšį“.

Premjeras prašo priteisti jam 1 eurą neturtinės žalos ir bylinėjimosi išlaidas.

„Ieškovas siejamas su korupcinio pobūdžio veikla – kyšio priėmimu, tokia informacija vertinama kaip neigiama.

Tai nebuvo atsakovės nuomonė, o paskleista tikrovės neatitinkanti informacija“, – teisme kalbėjo premjero gynėjas L.Blažulionis.

Anot advokato, po tokių A.Bilotaitės kalbų premjeras galėjo būti neigiamai įvertintas aplinkinių, o viešas apkaltinimas kyšio ėmimu sukelia neigiamas emocijas.

Tuo metu Seimo narė prašė ieškinį atmesti kaip nepagrįstą, motyvuodama tuo, kad ji pasakė nuomonę, o ne faktą.

Praėjusiais metais opozicija siekė aiškintis, kaip ir kokiomis sąlygomis įmonė „Ministerium“, kurios akcininku buvo E.Vaitasius, laimėjo stambius valstybinius viešinimo paslaugų konkursus.

Pasirodžius šiai informacijai E.Vaitasius akcijas pardavė, o A.Butkevičius visą laiką tvirtino, kad jo žentas dirbo skaidriai. (BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.