Seimas pademonstravo mūsų politikos dviveidiškumą ir skurdą

Svarbiausi darbai – paskutinėmis dienomis, užvaldžius atostogų troškuliui ir rinkimų kvaituliui. Taip pavasario sesiją užvakar baigė Seimas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2016, 12:02 PM, atnaujinta May 20, 2017, 4:11 AM

Vienas įspūdingiausių plenarinių posėdžių kaip tik buvo paskutinis, kuris simbolizavo mūsų politikos dviveidiškumą ir skurdą. Seimo nariai, pirmiausia konservatoriai ir socialdemokratai, vėl susirėmė žodžių mūšyje, aiškindamiesi, kurie iš jų didesni vagys.

Kairieji kaltino dešiniuosius dėl neskaidraus jų pirmininko G.Landsbergio žmonos verslo, o konservatorė R.Juknevičienė valdančiuosius išvadino padugnėmis, Rusijos agentais.

Seimo senbuvė iškart gavo grąžos – buvo priminta, kad jos pačios tėvas buvo komunistas, ateistas ir karjeristas.

Po tokio tarpuvartės lygio plūdimosi gana šventvagiškai posėdžių salėje skambėjo himno žodžiai „Vienybė težydi!“. Būtent „Tautiška giesme“ buvo vainikuota sesija.

Bet Seimo nariams gali tekti netrukus grįžti į rūmus ir vėl imtis bene daugiausia prakaito bei aistrų pareikalavusio darbo – naujojo Darbo kodekso.

Šią savaitę Prezidentūra pagaliau aiškiai pasakė, ką darys su šiuo dokumentu, dėl kurio sukinėdamas rankas koalicijos partneriams ir savo partijos bendražygiams devynis prakaitus liejo socialdemokratų lyderis premjeras A.Butkevičius.

Patarėjos lūpomis šalies vadovė D.Grybauskaitė pranešė, kad nėra suderinti darbdavių ir darbuotojų interesai. Kitaip sakant, kodeksas greičiausiai bus vetuojamas.

Vadinasi, norint šį reikalą kaip nors užbaigti, reikės šaukti neeilinę sesiją.

Šią savaitę valdantieji palaimino ir kitas svarbias vadinamojo socialinio modelio dalis – pensijų ir „Sodros“ reformas.

Bet ar pavyks A.Butkevičiui iš naujo sucementuoti koalicijos ir socialdemokratų gretas, kuriose auga nerimas, kad Darbo kodeksas gali pakenkti partijai per rinkimus?

Neatmestina, jog valdančioji koalicija dar tyliai puoselėja viltį, kad D.Grybauskaitė nevetuos kodekso.

Juk valdantieji, nors ir palaimino specialią komisiją, turinčią tirti prezidentės manipuliavimą teisėsauga, dar nepatvirtino jos sudėties. O jei bus veto, gal ir patvirtins?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.