Jei kregždės skraido aukštai – valdžios posėdžio nebus

„Sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jul 2, 2016, 7:00 AM, atnaujinta May 20, 2017, 2:43 AM

Šią savaitę iš pamokų pabėgo net ne vienas Petriukas. Pusšimtis savivaldybės tarybos narių neatėjo į posėdį, todėl jis neįvyko.

Paaiškėjo, jog posėdis buvo atšauktas vien dėl to, kad valdininkai paprasčiausiai apsižioplino. Žinoma, dangstydami savo žioplumą jie neeilinį akibrokštą pavadino technine klaida.

Ta techninė klaida tokia: tarybos nariai nebuvo laiku informuoti apie posėdį.

„Mūsų reglamente numatyta, kad dokumentai turi būti pateikti iki ketvirtadienio ketvirtos valandos, kai kitą trečiadienį vyksta posėdis.

Mes taip ir padarėme, bet neįvertinome, kad Savivaldos įstatyme parašyta, kad tarybos nariai turi būti informuojami prieš tris darbo dienas, o penktadienis buvo nedarbo diena“, – šypseną galėtų sukelti toks tarybos sekretoriaus S.Girdzijausko pasiteisinimas.

Siekiant išlaikyti įstatymuose nurodytus terminus, posėdis nukeltas į kitą antradienį. Tik ši diena – liepos 5-oji, o kita – Valstybės diena. Ji bus ne darbo. Tad kažin ar daug petriukų susirinks į posėdį.

Graudu, kad taip elgiasi tie, kurie privalo valdyti miestą. Šią savaitę taryba planavo svarstyti Nacionalinio stadiono projekto modelio pakeitimus, rezoliuciją, deklaruojančią įsipareigojimą nestatyti gyvenamųjų namų K.Sirvydo skvere, kai kurių švietimo įstaigų ir kitus klausimus.

Tarybos nariai turėjo susirinkti ne šiaip į pasiplepėjimų vakarėlį. Klausimai tikrai svarbūs miestui.

Opozicinės Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos taryboje vadovas Ž.Šilgalis kaltę dėl nudaigoto posėdžio vertė merui R.Šimašiui – esą jis nesušaukė įstatymų numatyta tvarka, o apie tai, jog posėdis nukeliamas, tarybos nariams pranešta tik jo išvakarėse.

„Nors praėjo jau daugiau nei metai, kai miestui ir tarybai vadovauja R.Šimašius, posėdžių taip ir nesugebėjo išmokti organizuoti ir tinkamai vesti. Jau ne pirmas posėdis baigiamas neapsvarsčius visų klausimų, nes valdančioji dauguma nesugeba užtikrinti balsų kvorumo“, – piktinosi Ž.Šilgalis.

Nors posėdžių laikas paankstintas, tarybos nariai vis tiek visų klausimų iki vakaro nespėja apsvarstyti ir jie dažnai nukeliami vis į kitą posėdį.

Tarybos nariai – tikri petriukai. Jie ne tik nelanko mokyklos, bet ir neparuošia namų darbų.

Štai praėjusią savaitę turėjęs vykti tarybos kolegijos posėdis taip pat neįvyko, nes į jį nesusirinko nariai.

Šlubuoja ir komitetų veikla, kai atsakingi darbuotojai nesiteikia ateiti į posėdį ir pristatyti klausimų. Tai kokį pažymį rašysime tiems, kuriuos rinkome?

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.