Liberalų sąjūdis išsirinko rinkimų sąrašo lyderį

Šiuo metu Liberalų sąjūdis turi 12 atstovų frakciją Seime. 

Opozicinio Liberalų sąjūdžio taryba šeštadienį patvirtino 14 partijos kandidatų vienmandatėse apygardose spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.<br>„Lryto.lt“ archyv. nuotr.
Opozicinio Liberalų sąjūdžio taryba šeštadienį patvirtino 14 partijos kandidatų vienmandatėse apygardose spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.<br>„Lryto.lt“ archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2016, 11:33 AM, atnaujinta May 20, 2017, 2:30 AM

„Noriu pabrėžti, kad Liberalų sąjūdis, nuėjęs tą kelią, dabar yra tikrai tvirtesnis nei prieš kelis mėnesius, išsivalęs, sustiprėjęs, sustiprinęs visas procedūras, kurios leistų išvengti nesusipratimų ir klaidų, patvirtinęs rimtą programą ir rimtą sąrašą, taigi, manau, kad mes esame tvirtesni ir labiau verti pasitikėjimo. Manau, kad tą pavyks parodyti rinkėjams. Mano asmeninis tikslas, kad rinkimuose mes turėtume frakciją, ne mažesnę nei iki šiol – tai yra visai realu“, – BNS sakė Remigijus Šimašius. 

Šiuo metu Liberalų sąjūdis turi 12 atstovų frakciją Seime. 

Komentuodamas šeštadienį partijos tarybos patvirtintą 14-kos kandidatų vienmandatėse apygardose sąrašą, R.Šimašius sakė pasitikintis visais jame esančiais žmonėmis. 

„Aš pasitikiu tais žmonėmis ir turiu pagrindo pasitikėti, jeigu paaiškėtų, kaip ir bet kokioj žmogiškoj situacijoje, kad kažkas yra ne taip, mes turime sustiprinę machanizmus, kurie leistų priimti atitinkamus sprendimus. Šiuo atveju visiškai atsakingai galiu pasakyti, kad tie kandidatai gali garbingai atstovauit Liberalų sąjūdžiui – jeigu paaiškėtų, kad kažkas ne taip, mes naudosime mechanizmus žymiai geresnius nei bet kas kitas šiandien turi“, – kalbėjo Liberalų sąjūdžio lyderis

Pasak jo, partijos frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas, kuris vienbalsiai patvirtintas rinkimų sąrašo lyderiu, gali geriausia vesti partiją į rinkimus. 

„Visiškai aišku, kad partiją geriausiai į rinkimus gali vesti Eugenijus Gentvilas ir tarybos nariai, tą suvokdami, nekėlė niekas savo kandidatūros – aš manau, kad jis bus puikus sąrašo lyderis ir tikrai gali parodyti rinkėjams, ką liberalai gali padaryt jų naudai. – ir ekonominė gerovė, ir užtikrinti, kad valdžia neliptų žmonėms ant galvų, aiškindama, kaip jiems gyventi“, – sakė R.Šimašius. 

Šeštadienį tarybos patvirtinta Liberalų sąjūdžio programa, pasak partijos vadovo, nėra šūkių rinkinys, o išsamus 100 puslapių dokumentas. 

„Viskas mūsų rinkimų kampanijoje, mūsų pažaduose ir ypač darbuose suksis apie du dalykus: vienas – žmogaus teisės ir kad žmogus turi jaustis savo gyvenimo šeimininku, garbingai ir oriai gyvendamas savo gyvenimą ir niekas jam nenurodinės, nei kas yra šeima, nei kaip ir su kuo gyventi, nelįs į jo asmeninę erdvę, o kitas – asmens gerovė, didesni atlyginimai. Mes turime eilę priemonių, kaip tai pasiekti. Tai yra du pagrindiniai dalykai, kuriuos užtikrinus žmonės tikrai jausis Lietuvoje taip, kaip turi jaustis ir neieškos laimės svetur“, – BNS sakė R.Šimašius. 

Liberalų sąjūdžio taryba šeštadienį patvirtino 14 partijos kandidatų vienmandatėse apygardose, o iš viso partijos sąraše yra 71 pavardė. Tarp jų – olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, Lietuvos ambasadorius prie UNESCO, buvęs kultūros ministras Arūnas Gelūnas, žurnalistas Romas Sadauskas-Kvietkevičius. 

Antra populiariausia partija buvęs Liberalų sąjūdis smarkiai smuko reitingų lentelėse dėl kyšininkavimo skandalo, kai jos lyderis Eligijus Masiulis sulaukė teisėsaugos įtarimų paėmus kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. 

Balandį liberalams savo balsą žadėjo apie 15 proc. gyventojų, o po gegužę kilusio kyšininkavimo skandalo apklausos rodo, kad už Liberalų sąjūdį balsuotų maždaug 3–6 proc. apklaustųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.