Migloti poilsio planai

Seimo pavasario sesiją užvakar trankiais barniais baigę parlamentarai dar negalės visa galva pasinerti į vasaros atostogų malonumus – liepą jų laukia neeilinė sesija, kurią gali tekti sušaukti, jei prezidentė nuspręstų vetuoti naująjį Darbo kodeksą.

Tautos išrinktiesiems netrukus gali tekti vėl susirinkti į Seimo salę.
Tautos išrinktiesiems netrukus gali tekti vėl susirinkti į Seimo salę.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas“)

Jul 2, 2016, 9:52 AM, atnaujinta May 20, 2017, 2:30 AM

Valdantieji ketvirtadienio rytą vis dar puoselėjo viltį, kad neatostogaujanti Dalia Grybauskaitė bus jiems maloninga ir daug aistrų keliantis Darbo kodeksas galbūt neįstrigs jos filtre.

Dėl to nemaža dalis socialdemokratų susilaikė balsuodami, kai „tvarkiečiai“ pasiūlė į paskutinio posėdžio darbotvarkę įtraukti D.Grybauskaitei nemalonų klausimą dėl specialiosios komisijos, kuri tirtų galimas Prezidentūros manipuliacijas teisėsauga ir neva slaptomis pažymomis.

„Lietuvos ryto“ šaltinių teigimu, per ketvirtadienio rytą vykusį valdančiosios koalicijos pasitarimą premjeras Algirdas Butkevičius buvo palaiminęs užmojus dėl komisijos, bet po kelių valandų vėl atsitraukė.

Tačiau toks valdančiųjų manevravimas Prezidentūrai didelio įspūdžio, regis, nepadarė.

Mat netrukus šalies vadovės patarėja Lina Antanavičienė pareiškė, kad Darbo kodekse nėra suderinti darbdavių ir darbuotojų interesai, todėl esą reikės ieškoti balanso: „Dabar šį balansą reikės rasti per įstatyme numatytas vos dešimt dienų, įvertinus išgirstas visų pastabas dėl naujojo kodekso.“

Po šio perspėjimo valdantieji ėmė ruoštis neeilinei sesijai. Planuojama, kad prezidentės veto galėtų būti svarstomas liepos 11-ąją.

Dėl to jau užvakar buvo pradėti rinkti neeilinei sesijai sušaukti reikalingi parlamentarų parašai.

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė vakar pripažino, kad greičiausiai neeilinę sesiją teks sušaukti: „Tik dar neaišku, ar bus grąžinti tik kai kurie straipsniai, ar visas kodeksas. Nuo to priklausys, ar Seimas į posėdį rinksis liepą, ar bus galima palaukti rugsėjo.“

Pati I.Šiaulienė įsitikinusi, kad vis labiau artėjant Seimo rinkimams diskusijas dėl Darbo kodekso būtų geriau baigti kuo greičiau: „Viena vertus, liepos pradžioje, po švenčių, parlamentarai dar nebus taip smarkiai pakrikę. Be to, jau reikėtų padėti tašką šioje istorijoje – rudenį geriau nusiteikti kitiems darbams.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda