Turistams Kaune tenka pasukti galvas

Rugpjūčio 1 dieną sukaks metai, kai remontuojama Kauno autobusų stotis. Statybvietę dengia tvoros ir informaciniai užrašai. Tačiau vienas jų gyventojus ir miesto svečius verčia suklusti. Nuoroda – klaidinama.

Kauniečiai pastebi, kad miesto svečiai prie klaidinamų rodyklių sustoja ir nežino, į kurią pusę eiti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauniečiai pastebi, kad miesto svečiai prie klaidinamų rodyklių sustoja ir nežino, į kurią pusę eiti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Jul 4, 2016, 9:26 PM, atnaujinta May 19, 2017, 9:52 PM

Pradėjus Kauno autobusų stoties rekonstrukciją, ji buvo uždaryta. Laikinoji autobusų stotis įrengta visai netoli – Gedimino ir Griunvaldo gatvių sankirtoje.

Apie tai į Kauną atvykstančius žmones informuoja miesto centre pakabintos nuorodos. Jos kabo ir ant remontuojamos autobusų stoties tvoros. Tačiau viena jų, esanti Bažnyčios gatvėje, stebina praeivius.

Viename plakate nurodoma, kad laikinoji stotis yra už 600 metrų, ir siūloma sukti į kairę. Tačiau sekant tokią nuorodą galima pasiekti K.Būgos gatvę ir aptikti ne stotį, o „Stumbro“ gamyklą.

Netoli šios vietos gyvenantis kaunietis Arvydas Mažokas pasakojo, kad neretai mato iš Žaliakalnio pro šią vietą keliaujančius turistus iš Japonijos.

„Jie, matyt, norėdami išsiaiškinti, kur yra dabartinė stotis, sustoja, skaito nuorodas. Netoli klaidinamo plakato pakabintas toks pats, tik jau į dešinę, teisinga kryptimi siūlantis naujos stoties ieškoti plakatas“, – pasakojo vyras.

Kaunietis teigė, kad šią painiavą pastebi ne tik užsieniečiais, bet ir atvykėliai iš kitų Lietuvos miestų.

„Žmonės klausinėja, kaip suprasti šiuos plakatus, kuris iš jų teisingas“, – sakė vyras.

Už šio objekto reklaminius stendus atsakingos įmonės „Kautra“ marketingo ir rinkodaros vadybininkas Mindaugas Sakalauskas sakė, kad tvora buvo keičiama.

„Todėl gali būti, kad ši reklama buvo skirta pakabinti kitoje miesto vietoje. Tačiau keisdami tvorą darbininkai galėjo padaryti klaidą. Ją būtinai ištaisysime“, – žadėjo M.Sakalauskas.

Stoties rekonstrukciją ketinama baigti šių metų gruodžio mėnesį.

Prie naujosios Kauno autobusų stoties statomas ir šiuolaikiškas prekybos centras.

Senoji stotis buvo pastatyta 1936 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.