Klaipėdos Jono kalne per jūros šventę vėl šoks fontanai

Per Jūros šventę, kuri Klaipėdoje vyks paskutinįjį liepos savaitgalį, klaipėdiečius ir šventės svečius vėl džiugins didžiausias Lietuvoje muzikinių fontanų, šviesų ir pirotechnikos šou Jono kalnelyje – jį jau trečią kartą dovanoja bendrovė „Klaipėdos nafta'.

Jono kalne fontanai šoks jau trečią kartą.<br>Jūros šventės organizatorių nuotr.
Jono kalne fontanai šoks jau trečią kartą.<br>Jūros šventės organizatorių nuotr.
Fontanų šou vyksta Jono kalne.<br>Jūros šventės organizatorių nuotr.
Fontanų šou vyksta Jono kalne.<br>Jūros šventės organizatorių nuotr.
Fontanų šou vyksta Jono kalne.<br>Jūros šventės organizatorių nuotr.
Fontanų šou vyksta Jono kalne.<br>Jūros šventės organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 5, 2016, 7:18 PM, atnaujinta May 19, 2017, 6:59 PM

Vandens fontanų šou – sudėtingas, ypatingo preciziškumo ir kruopštaus pasiruošimo reikalaujantis pasirodymas. Projekto techninei komandai visą įrangą tenka montuoti ant vandenyje plūduriuojančių platformų, kurios vėliau inkarais stabilizuojamos vidury užutėkio. Į vandenį nuleista sukomplektuota įranga sveria beveik penkias su puse tonos.

„Žodžiais sunku perteikti tą jausmą, kai tūkstantinė Jono kalnelio šlaitus nusėdusi žmonių minia sulaikiusi kvapą laukia fontanų šou, kokios stiprios emocijos užvaldo, kai visi žiūrovai vienu balsu ima dainuoti skambančias melodijas ar aplodismentais ir susižavėjimo šūksniais palydi įspūdingiausius efektus. To neįmanoma papasakoti, šią harmoningą gamtos, ypatingos vietos, vandens ir šviesų misteriją reikia nors kartą pačiam išgyventi. Tam, kad dar kartą įsimylėtum Klaipėdą, iš naujo atrastum žaviausias senamiesčio vietas, patirtum vandens žavesį ir panirtum į Jūros šventės linksmybių sūkurį“, – sako viešosios įmonės „Klaipėdos šventės“ vadovas Romandas Žiubrys.

Klaipėdoje šou metu naudojama apie 40 įvairaus galingumo siurblių, kurie tiekia vandenį į beveik 150 purkštukų. Įspūdingiausių vandens ir šviesų scenų metu elektros energijos poreikis pasiekia 150 000 vatų. Jei vienu metu būtų įjungti visi pasirodymo metu naudojami siurbliai, per valandą jie perpumpuotų apie 1050 kubinių metrų vandens, o olimpinį baseiną pripildytų vos per dvi su puse valandos. Galingiausias siurblys vandens čiurkšlę iškelia į 25 metrų aukštį, o specialus purkštukas iš vandens gali suformuoti 35 metrų pločio ir 18 metrų aukščio vėduoklės formos vandens ekraną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.