Šalies vadovai sveikina su Valstybės diena

Puoselėti europines vertybes

Šalies vadovai sveikina su Valstybės diena.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šalies vadovai sveikina su Valstybės diena.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2016, 10:02 AM, atnaujinta May 19, 2017, 6:07 PM

Trečiadienio rytą Prezidentė D. Grybauskaitė už nuopelnus Lietuvai ir už šalies vardo garsinimą pasaulyje įteiks valstybės apdovanojimus Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams.

Puoselėti europines vertybes

Tai puiki proga prisiminti mūsų didingą istoriją, įvertinti pirmojo suvienytos Lietuvos valstybės valdovo karaliaus Mindaugo įžvalgumą ir sumanumą, sakoma Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus sveikinime Valstybės dienos proga.

Pasak Premjero, „šis valstybingumo raidos suvokimas įpareigoja mus branginti ir puoselėti pamatines europines vertybes, kurti ir stiprinti savo valstybę, visomis pastangomis siekti Lietuvos klestėjimo“.

„Brangūs Lietuvos žmonės, nuoširdžiai sveikinu Jus Valstybės dienos proga. Iš praeities pasisėmę stiprybės, drąsiai kurkime sėkmingą ateitį. Tegul visame pasaulyje Liepos 6-ąją vėl darniai skamba mūsų himnas – „Vardan tos Lietuvos vienybė težydi“! – linkima A. Butkevičiaus sveikinime.

„Tautos ir valstybės istorija yra svarbi dvasinė atrama kiekvienai kartai. Juk praeitis stiprina, padeda suprasti dabartį ir numatyti ateitį. O svarbiausia – tautos ir valstybės istorija, jeigu ji sąmoningai suvokiama, atsakingai vertinama ir protingai naudojama, yra geriausia pilietiškumo pamoka jaunajai kartai. Pamoka, kuri liudija, kad Valstybė – tai ne vien suvienytos žemės, tai – ir bendros valstybės kūrimo idėjos suvienyti žmonės“, – sako Seimo vadovė.

Kviečia karūnuoti valstybę savo darbais

Sveikindama „su mūsų Valstybės diena“, parlamento vadovė nuoširdžiai linki ir kviečia „karūnuoti Lietuvą savo darbais, idėjomis, iniciatyvomis, būti aktyviais, toliaregiškais, istorinę atmintį puoselėjančiais mūsų širdims brangiausios valstybės piliečiais!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.