Atostogos Rivjeroje – tokia bus šiemet Jūros šventė Klaipėdoje

Paskutinį liepos mėnesio savaitgalį Klaipėda kviečia į 57-ąją Jūros šventę ir tikisi, kad tradiciškai joje dalyvaus apie pusę milijono žmonių.

Pasijusti tarsi rivjeroje kviečia ir Jūros šventės ženklas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Pasijusti tarsi rivjeroje kviečia ir Jūros šventės ženklas.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Paskutinį liepos savaitgalį Klaipėda virs rivjera.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Paskutinį liepos savaitgalį Klaipėda virs rivjera.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Jūros šventės renginius pristatė (iš dešinės) R.Žiubrys, V,Grubliauskas, A.Vaitkus ir G.Giedraitytė.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Jūros šventės renginius pristatė (iš dešinės) R.Žiubrys, V,Grubliauskas, A.Vaitkus ir G.Giedraitytė.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Pilaitienė

Jul 7, 2016, 1:09 PM, atnaujinta May 19, 2017, 2:55 PM

Šiemetinės šventės šūkis – „Atostogos Rivjeroje!“.

„O kodėl gi ne? Klaipėda – ne kurortinis miestas, bet šalia mūsų – Palanga ir Neringa, su kuriais kartu tikimės tapti Europos kultūros sostine. Klaipėda turi pakankamai rivjeros bruožų, gal trūksta tik karščio. Neabejoju, kad Klaipėda – puiki vieta švęsti: turime ir mariną, ir promenadų, ir jūrą“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, neabejojantis, kad šventė ir vėl bus ypatinga bei išskirtinė.

O šventės organizatoriai išdavė, kad uostamiestyje bus net palmių ir kitokių tropinių augalų.

„Vasaros pusiaukelę žyminti Jūros šventė – gausybės renginių, puikios nuotaikos ir, be abejo, atostogų sinonimas. Trys savaitgalio dienos – didžiausia ir viena stilingiausių vasaros švenčių Lietuvoje. Todėl kviečiū atsiduoti rivjeros malonumams“, – gundo viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Pasak jo, šventės temą padiktavo rivjerai būdingi Klaipėdos bruožai – akmenimis grįstos senamiesčio gatvelės ir skverai, jachtų prieplaukos.

„Atostogų nuotaiką kurs senamiestyje čiurlenantys fontanai, buvusių bažnyčių vietose iškilsiantys varpai, naktiniai kino seansai po atviru dangumi, Teatro aikštėje numatyti specialūs muzikiniai projektai. Bus pakloti ir raudoni kilimai“, – sakė „Klaipėdos švenčių“ kūrybos vadovė Goda Giedraitytė.

Šventės vizualinį stilių kūrė žinomų klaipėdiečių komanda – fotografas Vasilijus Fasij, stilistės Olga Filatova – Kontrimienė ir Aina Zinčiukaitė. Šventės ženklo autorė – Agnė Karaliūtė.

Kaip ir kasmet šventė prasidės didinga jūrine eisena, kurią globoja Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.

Šįmet joje dalyvaus daugiau kaip 7000 žmonių. Joje dalyvaus ir iš užsienio atvykę klaipėdiečių partneriai.

„Džiaugiuosi, kad jūrinių akcentų šventėje vis daugiau. Tie, kurie tiesiogiai susiję su jūra, dirbantys sunkų darbą, gali bent kartą per metus pabūti tikraisiais šventės dalyviais“, – sako A.Vaitkus.

Kaip ir pernai šventinėje jūrininkų ir uosto darbuotojų kolonijoje važiuos sunkiasvorė uosto technika, kurią vėliau bus galima ramiai apžiūrėti, tarp jų – ir daugiau kaip 50 tonų sveriančios transporto priemonės.

Orientuojantis į tikrąją Rivjerą Jūros šventė stebins ypatingais senamiesčio skverais. Turizmo gatvėje įsikurs įvairių miestų atatovai, ambasados ir amatininkai.

Vienu svarbiausių Jūros šventės akcentu taps 2015 metų „Eurovizijos“ dainų konkuro nugalėtojo Manso Zelmerlowo koncertas.

„Atrodo, pasirinkome teisingai. Gauname daugybę laiškų, padėkų, siūlymų savanoriauti renginyje. Jei tikėsime socialinių tinklų statistika, koncerte žada apsilankyti beveik 15 tūkst. svečių“, – sako G.Giedraitytė.

Didžiausiems šio atlikėjo gerbėjams siūloma už 10 eurų įsigyti apyrankę ir patekti į fanų zoną arčiausiai scenos.

Už šiuos pinigus bus įrengta speciali pakyla neįgaliesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.