Kauno policijos areštinėje – nelaimė

Liepos 5 d. 20 val. 32 min. į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Viešosios tvarkos valdybos Areštinės ir konvojaus skyriaus areštinę pristatytas vyras, gimęs 1985 metais.

Kauno policijos areštinėje rastas negyvas nuteistasis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kauno policijos areštinėje rastas negyvas nuteistasis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2016, 11:27 AM, atnaujinta May 19, 2017, 3:35 PM

Kauno apylinkės teismo nutartimi jis buvo nuteistas 4 mėnesių laisvės atėmimo bausme pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 22 str. 1 d., 178 str. 1 d. Vyras buvo sulaikytas kaip besislapstantis ir ieškomas Alytaus apskrities vyriausiojo komisariato dėl bausmės nevykdymo.

Liepos 7 d. sulaikytasis turėjo būti pervežtas į Kauno tardymo izoliatorių.

Liepos 6 d. apie 11.50 val. pareigūnas pastebėjo, jog areštinės kameroje sulaikytasis sukniubęs. Vyras buvo gaivinamas, iškviesta greitoji medicinos pagalba, tačiau 12 valandą 6 minutės buvo konstatuota mirtis.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai pranešė, kad kameroje rastas diržas, tačiau joks nusižengimas nebuvo padarytas. Pagal teritorinių policijos įstaigų areštinių veiklos taisyklių 3 skyriaus (Policijos areštinėje laikomų asmenų teisės ir pareigos) 12 punktą, nėra nurodyta, jog asmuo kameroje negali su savimi turėti kelnių diržo.

Kauno apskr. VPK atliekamas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Taip pat pradėtas tarnybinis patikrinimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.